- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Zapad se i dalje drži rusofobnog pristupa; Jaka rublja - stalna tema Putinovih sastanaka

© Sputnik / POOL / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da je u zapadnim medijima primetan nedostatak objektivnih informacija o događajima u Ukrajini i da prevladava rusofobni pristup.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Naravno, na informacionom polju ipak dominira i prevlađuje rusofobski pristup koji nije zasnovan na pokušajima da se objektivno analizira ono što se događa“, izjavio je Peskov.
Istovremeno, istakao je Peskov, Kremlj primećuje i objektivne objave.
„Apsolutno to primećujemo. Pratimo medije, uključujući i zapadne. Ali, nažalost, objektivnih informacija je, kao i pre, veoma malo, osetan je ozbiljan nedostatak ovih informacija“, ocenio je zvaničnik.

Putin kontroliše pružanje pomoći ranjenima u specijalnoj operaciji u Ukrajini

Peskov je takođe najavio da će ruski predsednik Vladimir Putin danas posetiti jednu od moskovskih vojnih bolnica i porazgovarati sa ranjenim učesnicima specijalne operacije u Ukrajini.
Kako je istakao, Putin se konstantno interesuje i kontroliše uslove u kojima se pruža pomoć ruskim vojnicima.

Jaka rublja - stalna tema Putinovih ekonomskih sastanaka

Peskov je, pored toga, prokomentarisao i da je jedna od tema sastanaka ruskog predsednika i pitanje jake rublje, čemu se posvećuje posebna pažnja.
„Tema jake rublje konstantno je prisutna na sastancima o ekonomskim pitanjima. Znate da ih predsednik Putin faktički održava jednom nedeljno. Ovaj proces jačanja rublje koji traje, nesumnjivo zahteva posebnu pažnju vlade. Upravo se Vlada i bavi time i radi na obezbeđenju makroekonomske stabilnosti“, objasnio je Peskov.
Ranije su zapadni analitičari proglasili rusku rublju za najbolju svetsku valutu. Na tržištu je zaista nastala jedinstvena situacija – sankcije bi navodno trebalo da obore vrednost valute, ali se dogodilo upravo suprotno.

Rusija napušta Bolonjski proces

Portparol, s druge strane, nije želeo da komentariše planove ruskih vlasti da napuste Bolonjski proces, istakavši da je trenutno u toku rad na novom izgledu obrazovnog sistema.

„Uzdržaću se od komentara na ovu temu. Juče je ministar Faljkov izjavio da se radi na novoj viziji potencijalnog sistema, na njegovim parametrima. To je trenutno aktuelno. I, pre komentarisanja, treba uzeti u obzir parametre, šta se nudi u zamenu“, ocenio je on.

Ranije je rusko Ministarstvo nauke i visokoškolskog obrazovanja potvrdilo da namerava da napusti Bolonjski proces i da prioritet formiranju sopstvenog obrazovnog sistema.
Bolonjski proces je nastao nakon što su Ministri obrazovanja 29 evropskih država u italijanskom gradu Bolonji 19. juna 1999. godine potpisali Bolonjsku deklaraciju o reformi sistema visokog obrazovanja Evrope.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Nakon toga su brojne zapadne zemlje uvele niz sankcija Rusiji.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
RUSIJA
Putin zna kuda vodi državu
Ruske rublje - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
RUSIJA
Kurs dolara ispod 58 rubalja, prvi put od aprila 2018.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala