- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

EU zamrzla ništavno malu imovinu Centralne banke Rusije

© Sputnik / Natalia SelivérstovaCentralna banka Rusije
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Države-članice Evropske unije objavile su da su zamrzle imovinu Centralne banke Rusije u vrednosti od 23 milijarde evra što je mnogo manja suma nego što se očekivalo, objavila je agencija Rojters pozivajući se na evropskog komesara za pravna pitanja Didje Rejndersa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Od zamrznute imovine se samo manje od jedne desetine nalazi u EU, to je prema informacijama koje je Evropska komisija dobila od 27 država-članica Evropske unije“, rekao je Rejnders.
On je dodao da je 23 milijardi evra, zamrznutih u EU od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini „ništavno mala suma u odnosu na 100 milijardi evra koje su zamrzle SAD“.
Evropski komesar je saopštio da je EU takođe zamrzla imovinu fizičkih lica u vrednosti od deset milijardi evra, među kojima su jahte i nepokretna imovina ruskih biznismena, koji su, navodno, povezani sa Kremljom.
Kako pojašnjava agencija, vlade mnogih zemalja EU su oprezne po pitanju potpune implementacije antiruskih sankcija, a neke su odbile da javno objave o zamrzavanju ruske imovine. Međutim, nije pojašnjeno o kojim zemljama je reč.
Ranije je šefica Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina izjavila da je kao rezultat zapadnih sankcija zamrznuto oko 300 milijardi dolara zlatnih rezervi Rusije.
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
RUSIJA
Šefica Centralne banke: Rusiji ne preti nikakav bankrot
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala