- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šefica Centralne banke: Rusiji ne preti nikakav bankrot

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaCentralna banka Rusije
Centralna banka Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
Pratite nas
Rusija raspolaže svim neophodnim finansijskim sredstvima, tako da zemlji ne preti nikakav bankrot, izjavila je šefica Banke Rusije Elvira Nabiulina.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Što se tiče mogućnosti bankrota, Rusija ima resurse, ima sve neophodne finansijske resurse, nikakav bankrot nam ne preti“, istakla je ona tokom obraćanja u Državnoj dumi.

Prema podacima Ministarstva finansija Rusije, na dan 1. februara 2022. godine spoljni javni dug Rusije iznosio je 59,5 milijardi dolara, uključujući dug po spoljnim obveznicama - 38,97 milijardi dolara. Rusija ukupno ima 15 aktivnih zajmova sa rokom dospeća od 2022. do 2047. godine.
Ranije je ministar finansija Anton Siluanov rekao da će Rusija otplatiti dug u devizama samo ukoliko njeni devizni računi budu odmrznuti. U slučaju odbijanja ili izostanka odgovora banaka agenata, Rusija je spremna da ugasi i servisira svoje devizne obaveze u rubljama.
O apsurdnoj situaciji u koju Zapad gura Rusiju, gde bi prvi put bankrotirao neko ko ima novca i hoće da vrati dug, u autorskoj emisiji „Moj pogled na Rusiju“ govorila je Ljubinka Milinčić:
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
RUSIJA
Medvedev upozorio Brisel: Priželjkivani bankrot Rusije mogao bi da se pretvori u bankrot Evrope
Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen - Sputnik Srbija, 1920, 17.04.2022
RUSIJA
Predsednica Evropske komisije: Rusija neće moći da izbegne bankrot
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala