- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ekscentrični Francuz napao ATP: Da li branite igrače ili Rusiju?

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSBenoa Per na turniru u Madridu
Benoa Per na turniru u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Francuski teniser Benoa Per kritikovao je ATP zbog Vimbldona. Odnosno, tražio je odgovor na pitanje da li ATP treba da brani igrače ili Rusiju. Sve to posle odluke da se na Vimbldonu neće dobijati bodovi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Jedini Gren slem na travnatoj podlozi odlučio je da oduzme Vimbldonu bodovanje ove sezone zato što su Britanci odlučili da ne dozvole igranje ruskim i beloruskim teniserima.
Podsećanja radi, ATP i VTA su odlučile u petak da neće biti bodovanja na Vimbldonu posle suspenzije ruskih i beloruskih tenisera.
Per je zato kritikovao krovnu tenisku organizaciju posle poraza od Belorusa Ilje Ivaške u prvoj rundi Rolan Garosa.
„Želeo bih da pričam o Vimbldonu s vama. Zato što ćemo igrati turnir koji ne donosi nikakve poene. Kada su ljudi imali koronavirus, imali smo razumevanje da se turnir otkaže. Ali sada imamo tri ruska tenisera, uključujući Medvedeva i idemo protiv Vimbldona. Mislim da je to šteta. Jer, ako saslušamo sve igrače, 99% njih ne razume odluku i želi bodove. Da se turnir igra kako se ranije igrao. Tako da želim da znam da li ATP brani igrače ili Rusiju?“, postavio je pitanje Per.
Nije se samo Per osvrnuo na odluku krovnih organizacija već je nezadovoljstvo pokazala i Karolina Pliškova koja je oduzimanje bodovanja sa Vimbldona okarakterisala kao „nefer i lošu odluku“.
Kakogod, ATP je jasno svima stavio do znanja da diskriminacija u vidu nedopuštanja ruskim i beloruskim teniserima da igraju – nije dozvoljena.
Vimbldon je morao da plati cenu. Svidelo se Benoi Peru ili ne. Inače, Francuz je poznat po tome što voli da privlači pažnju javnosti izjavama i ponašanjem, a znao je i kosu da ofarba u ljubičastu boju.
Hrvatski teniser Borna Gojo - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Slikao se s Trampom, učio od Novaka i šokirao Srbiju – Filip ima šansu za osvetu! /foto/
Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
SPORT
Kraj za Olgu, Novak i Filip nastavljaju trku u Parizu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala