- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slikao se s Trampom, učio od Novaka i šokirao Srbiju – Filip ima šansu za osvetu! /foto/

© AP Photo / Antonio CalanniHrvatski teniser Borna Gojo
Hrvatski teniser Borna Gojo - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2022
Pratite nas
Polufinale Dejvis kupa za prethodnu godinu između Srbije i Hrvatske je u prvi plan izbacilo jedno novo ime – Borna Gojo je tada bio teniski anonimus, ali je potpuno iznenadio srpski tim i presudno uticao na pobedu. Nešto više od pola godine kasnije, priliku za osvetu ima Filip Krajinović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U momentu kada se Gojo pojavio u reprezentaciji Hrvatske delovalo je da će biti lak zadatak za srpske tenisere, u tom momentu bio je čak 279. igrač na ATP listi sa poluprofesionalnim statusom.
Gojo je postao prva tema tada u svetu tenisa, kao levoruk igra desnom rukom, a umesto boravka u Hrvatskoj ili Evropi, odlučio se za školovanje u Americi – i nastupe u koledž ligi, gde je doneo titulu ekipi Vejk Foresta.
Kao nagrada stiglo je i upoznavanje sa tadašnjim američkim predsednikom Donaldom Trampom.
U međuvremenu, Gojo je bio gost i Beograda gde je imao priliku da trenira u akademiji Novaka Đokovića – i čak da dobija savete od najboljeg tenisera sveta.
Za razliku od duela sa Srbijom, Gojo je bolje plasiran, sada je 223. na ATP listi, ali taj rang ne treba da zavara, čak ni činjenica da je u prvom kolu na terenu proveo čak pet sati i u pet setova je savladao Alesandra Đijanesija, 173. na listi.
Krajinović ima velike motive da ostvari dobar rezultat, jedan da se osveti za poraz Srbije u Dejvis kupu, a drugi da nastavi sa odličnom igrom pošto je u prvom kolu savladao „američkog bombardera“ Rejlija Opelku u maksimalna tri seta.
Duel Krajinovića i Goja je na programu od 12.30.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala