- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Astronaut pokazao kako izgleda unutrašnjost nove svemirske letelice /video/

© AP Photo / NASAKapsula „Starlajner“
Kapsula „Starlajner“ - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Astronaut Bob Hajns objavio je video koji prikazuje kako izgleda unutrašnjost kapsule koja je prošle sedmice pristala na Međunarodnu svemirsku stanicu (MKS).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nakon brojnih izazova, problema i kašnjenja, u petak je konačno uspešno lansirana Boingova kapsula „Starlajner“ na MKS. Uskoro se očekuje i njen povratak na Zemlju i, ako sve prođe po planu, do kraja godine prvi bi astronauti sa „Starlajnerom“ trebalo da polete ka svom privremenom „svemirskom domu“.
Kapsula je trenutno povezana sa Međunarodnom svemirskom stanicom, a taj trenutak iskoristio je jedan od astronauta za snimanje kratkog video-zapisa kako bi pokazao njenu unutrašnjost.
Snimak otkriva skučen prostor, koji su pojedini prokomentarisali kao „prilično pretrpan“ u odnosu na „Crew Dragon“ kapsulu kompanije „Spejs iks“ kojom astronauti trenutno lete na MKS. Snimak, međutim, nije obuhvatio celu kapsulu, tako da je možda prostranija nego što se čini.
Snimak iz unutrašnjosti svemirske letelice uključuje pogled na Rozi, lutku sa senzorima dizajniranu da pomogne istraživačima da saznaju više o performansama svemirske letelice tokom putovanja i njenim efektima na ljudsko telo.
U budućnosti, na mestu koje sada zauzima lutka, trebalo bi da sede astronauti, preneo je portal „Zimo“.
Sonifikacija crne rupe - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Kako zvuče misteriozni odjeci koji izviru iz crne rupe /video/
Uran, ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Šta skriva ledeni plavi džin: Zašto je Uran postao top tema, ima li života na njegovim satelitima?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala