- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj ili osvežavanje Efesove zlatne generacije?

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Turski košarkaški klub Anadolu Efes osvojio je dve uzastopne titule prvaka Evrope predvođen Erginom Atamanom. Satima posle osvajanja Fajnal fora u Beogradu, pojavile su se prve informacije o promenama u timu za sledeću sezonu. Da li će se Efesova zlatna generacija potpuno „rasturiti“ ili će samo zameniti neke delove?
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Efes je trenutno nesumnjivi vladar evropske košarke, a njegova dva glavna šrafa su Vasilije Micić i Šejn Larkin. Naravno, Ergin Ataman kao trener sve to nadgleda, a on ima ugovor za sledeću sezonu, pa možemo da kažemo da nastavak njegovog rada nije upitan.
Pre svega, šta će biti sa Micićem?
Deluje da nikada nije bio bliži NBA ligi, više je nego spreman da se oproba na drugoj strani Atlantskog okeana. Njegova NBA prava pripadaju Oklahomi, a problem je što su Tanderi popunjeni na toj poziciji. To sve znači da bi moglo da dođe do novog trejda koji bi definisao Micićevu budućnost. Sve je to i dalje daleko...
Kada je Larkin u pitanju, on ovog leta postaje slobodan igrač. Pojavile su se informacije da se već dogovorio sa Real Madridom, ali je Amerikanac to demantovao. Treba reći da prava na Larkina u Španiji drži Baskonija zahvaljujući „tanteo“ pravilu, ne deluje realno da će otići u neki tamošnji klub.
Larkinovi predstavnici su u kontaktu sa Efesom i dogovaraju novi ugovor. Deluje da je više nego moguće da ćemo Larkina još gledati u Efesu. Kako je i sam rekao, NBA mu nije na umu.
„Nije mi želja za povratkom u NBA toliko jaka kao pre dve godine. Na kraju krajeva, ekstremno sam zadovoljan tokom moje karijere. Ako Vasa želi da ide u NBA, neka ode. Mislim da to zaslužuje, ako to želi. Volim da igram sa Vasom, bilo je sjajno. Ako želi da ide neka ide, ako želi da ostane, to je takođe sjajno“, rekao je Larkin.
Dakle, u ovom momentu deluje da je Larkin bliži ostanku, te da bi Micić mogao da se oproba u NBA ligi. Zato su se već pojavile informacije oko toga ko bi mogao da nasledi Srbina u turskom timu.
Strani mediji pišu da bi to mogao da bude Tomas Satoranski. On je od 1. jula slobodan da bira sredinu, pa bi mogao da se vrati u Evropu posle šest godina igranja u NBA. Treba reći da je u celoj priči i Barselona pokazala interesovanje za Satoranskog, pa Efesu neće biti jednostavno da ga dovede u svoje redove.
I Satoranski nije jedina meta Efesa za ovo leto. Šampion Evrope je već navodno dogovorio dolazak Vila Klajburna za sledeću sezonu.
Klajburn je proveo pet godina igrajući za CSKA i ima bogato iskustvo nastupa u ekipama sa Starog kontinenta. Sećamo ga se i iz Darušafake, pa mu ni Turska ne bi bila novost. Klajburnu ovog leta ističe ugovor sa CSKA, pa će biti slobodan u izboru novog kluba.
Već je jasno da će Krunoslav Simon napustiti Efes, a najverovatnije će karijeru nastaviti u Hrvatskoj.
Zanimljivo je i da se vidi kakav će budžet spremiti Efes, posebno imajući u vidu da bi naredne godine Fajnal for, glasine kažu, mogao da se održi u Istanbulu.
Videćemo da li će ovog leta biti kraj Efesa kakvog poznajemo ili će se od glavnih motora zameniti samo onaj najvažniji – Micić.
Sve ide ka tome.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SPORT
Vasilije koji „nema plan“ je Evropi pokvario sve planove
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SPORT
Ataman nije dozvolio da Micić bude meta ukrajinske provokacije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala