- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska uništila tehniku kijevskih snaga koja se prebacuje u Donbas i oborila tri aviona Su-25

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Ukrajini
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Vazdušno-kosmičke snage Rusije su tokom jučerašnjeg dana pogodile četiri komande i komunikacioni centar operativno-taktičke grupe „Sever“ ukrajinske vojske u DNR, kao i šest skladišta municije u LNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Osim toga, ruska vojska je uništila tehniku 10. brigade ukrajinskih snaga koja se prebacuje u Donbas.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Visokoprecizne rakete velikog dometa pomorskog baziranja uništile su u rejonu železničke stanice Malin u Žitomirskoj oblasti naoružanje i vojnu tehniku 10. planinsko-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine iz Ivano Frankovska, koja je spremana za prebacivanje u Donbas“, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
Pored toga, portparol je izvestio o raketnom napadu ruskih snaga na skladišta goriva namenjena za oklopna vozila, u blizini Odese.
„Visokoprecizne rakete vazdušnog baziranja pogodile su za dan četiri komandna mesta, komunikacioni centar operativno-taktičke grupe 'Sever' u blizini naselja Bahmut u Donjeckoj Narodnoj Republici, 48 područja koncentracije žive sile i vojne tehnike, kao i kao šest skladišta municije u oblastima naselja Soledar, Sol, Bahmut, Berestovoe, Zakotnoe i Nirkovo u LNR“, naveo je Konašenkov, dodajući da je u području Bahmuta uništen ukrajinski protivvazdušni raketni sistem „Osa AKM“.
Kao rezultat vazdušnih udara, likvidirano je više od 230 nacionalista, onesposobljene su 33 jedinice ukrajinske vojne tehnike, a uništeno je i skladište municije u oblasti Krasni Liman u LNR, istakao je on.
Prema njegovim rečima, raketne snage i artiljerija kopnenih snaga su tokom specijalne operacije u Ukrajini pogodile za dan više od 680 meta ukrajinskih Oružanih snaga.
„Raketne snage i artiljerija uništile su 73 komandna punkta, 579 područja koncentracije žive sile i vojne tehnike ukrajinske vojske, kao i 37 artiljerijskih i minobacačkih jedinica na vatrenim položajima. Uništeno je 13 tenkova i borbenih vozila pešadije, pet višecevnih bacača raketa 'Grad', kao i tri skladišta municije“, precizirao je Konašenkov.
Kako je naveo, ruski sistemi PVO oborili su za dan tri ukrajinska jurišna aviona Su-25, 13 dronova, uključujući jedan „Bajraktar“, dve rakete „Točka U“ i osam projektila lansiranih iz sistema „Smerč“.
„Ruski PVO sistemi su za dan oborili tri aviona Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, uključujući dva u rejonu sela Kiseljovka u Hersonskoj oblasti i jedan iznad Pavlograda u Harkovskoj oblasti. Takođe je oboreno 13 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima Červoni Jar, Černobajevka, Mirnoe, Aleksandrovka, Hersonskoj oblasti, Junokomunarsku u DNR, Hotomlji, Siničinom, Petrovskom, Terniju u Harkovskoj oblasti, uključujući jedan 'Bajraktar ​​TB 2' u području Lozovaja u Harkovskoj oblasti“, ​​precizirao je general-major, dodajući i da su dve ukrajinske balističke rakete „Točka U“ presretnute iznad naselja Tomina Balka u Hersonskoj oblasti.
Višecevni raketni sistem Grad Narodne milicije DNR - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
RUSIJA
Presek stanja: Ruska vojska uništila tri baterije sistema „Grad“ i stanicu za radioelektronsku borbu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala