- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Presek stanja: Ruska vojska uništila tri baterije sistema „Grad“ i stanicu za radioelektronsku borbu

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVišecevni raketni sistem "Grad" Narodne milicije DNR
Višecevni raketni sistem Grad Narodne milicije DNR - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Ruske snage su tokom jučerašnjeg dana uništile tri baterije ukrajinskog višecevnog raketnog sistema „Grad“ i jednu stanicu za radioelekotrnsku borbu „Bukovelj“, izjavio je na redovnom brifingu portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Pored toga, kako je kazao, artiljerijskim i raketnim napadima uništeno je i 41 uporište ukrajinskih snaga i ukupno 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica.

„Naše raketne snage gađale su ukupno 583 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom protivnika, 41 komandni centar, 76 artiljerijskih i minobacačkih jedinica, između ostalog i tri baterije sistema `Grad“ i stanica za radioelektrosnku borbu `Bukovelj`“, precizirao je Konašenkov.

Istovremeno, ruske PVO snage su tokom jučerašnjeg dana oborile i 11 ukrajinskih dronova, a presretnute su i dve ukrajinske rakete lansirane iz sistema „Smerč“.
Sa druge strane, avijacija je, prema rečima portparola ruskog odbrambenog resora, gađala 26 lokacija gde se nalazila ukrajinska vojska i likvidirala preko 210 ekstremista, onesposobila 38 jedinica vojne tehnike i uništila skladište sa municijom i to u blizini mesta Krasni Liman.
Ruski Ka-52 u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
RUSIJA
UŽIVO Islamski svet očekuje pobedu Rusije u Ukrajini, EU iscrpela sve vojne zalihe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala