- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vučji post je gotov – trokorakom do sezone lova na lovce

© AFP 2023 / TIZIANA FABINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Govorio je zašto oseća da je „vuk“, govorio je i o tome da želi da igra što više mečeva, govorio je i da vidi da nije najbolji ili bar onakav kakav je navikao. Ali, čini se da je sezona posta završila i da je srpski teniski vuk, Novak Đoković, krenuo da jede sve pred sobom, uz značajan trokorak.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Italijanski mediji su prethodnih dana prepuni hvalospeva na račun najboljeg tenisera sveta, sasvim jasno željni da jednog od najboljih ikada iznova i iznova vide na nivou koji očarava sve ljubitelje.
„Đokovićeva hiljadu i jedna noć – vuk je završio post i pojeo sve! Prva torta je stigla pošto je ostvario 1.000 pobedu u karijeri protiv Kaspera Ruda u polufinalu turnira, a potom je Stefanosa Cicipasa naveo da polomi sve, sebe, patike i reket. „Krompir“ je pripremio i za prvi set“, navedeno je u tekstu.
Uz apostrofu da Đoković nije osvojio nijedan turnir u godini, delovalo je da je potencijalna šesta titula u Rimu veoma daleko.
„Posle tri turnira, Monte Karla, Beograda i Madrida, u Rimu je konačno uspeo da zaigra kako zna i ume, dao je publici priliku da to iskusi, dao je i da vidi kako izgleda magija u duelima sa Feliksom Ože-Alijasimom i Kasperom Rudom. Imao je glad u očima!“.
Ali, sve je išlo postepeno i sve se složilo u Rimu, uključujući i prethodne turnire, koji su zajedno sklopili tri koraka ka vraćanje na staro.
Đoković je najpre u Madridu, uprkos porazu od Karlosa Alkarasa u polufinalu, pokazao da je fizički spreman za mečeve koji traju više od tri sata.
Dalje, protiv Feliksa je potvrdio da može da igra na najvišem nivou protiv igrača iz najboljih deset, a finalni korak je zabeležio protiv Cicipasa, dokazavši da je i dalje poseduje moć da bude najbolji u momentima kada je to najpotrebnije.
Svi sastojci Đokovićeve magične igre su tu – samo ih treba ukomponovati i spremiti za Rolan Garos i nastaviti sezonu lova na lovce, na sve one koji su pokušavali da ulove Đokovića i stave ga u zamku za vreme dok je bio ranjena zver, a tako je bilo od početka godine.
Đoković u ponedeljak kreće u pohod na Rolan Garos, prvi rival je Japanac Johišito Nišioka, ne ranije od 20.45.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
SPORT
Novaka „put pakla“ vodi do trofeja – „mina“ ga čeka i pre Nadala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala