- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Litvanci provocirali, a Srbi im promenili istoriju /video/

© Sputnik / Spasoje VeselinovićDetalj sa utakmice Partizan – Lijetkabelis iz Beogradske arene
Detalj sa utakmice Partizan – Lijetkabelis iz Beogradske arene - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2022
Pratite nas
Nezgodna pitanja dobio je Željko Obradović na gostovanju Lijetkabelisu, znamo kakve su neprijatnosti preživeli košarkaši Crvene zvezde na gostovanju Žalgirisu, a sada su Nenad Čanak, Đorđe Gagić i Nikola Radičević doprineli jednom od najvećih iznenađenja u istoriji litvanske košarke i odveli Lijetkabelis u finale šampionata.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Naime, upravo je Lijetkabelis nadigrao Žalgiris u polufinalu tamošnjeg prvenstva, što će značiti da će Zelena šuma biti van finala prvi put posle 30 godina.
Zanimljivo je da su Litvanci upravo Srbe „bockali“ nezgodnim pitanjima, kao što je bio slučaj posle gostovanja Partizana Lijetkabelisu kada je Željko Obradović morao da odgovara na pitanja vezana za situaciju u Ukrajini.
„Imam 62 godine i mnogo toga se sećam. Moj narod je bio pod bombama 1999, ne sećam se da je neko pričao o tome. Tako je bilo i u Iraku, Siriji, Avganistanu. Naravno da sam kao čovek protiv bilo kakve vrste ratovanja. Kada jedan čovek umre zbog ratovanja to je katastrofa. Ali, ima tu nečeg više ako hoćete da pričamo o toj temi“, rekao je tada Obradović.
Takođe, na meču Žalgirisa i Zvezde dogodila se neka vrsta skandala kada su košarkaši crveno-belih izviždani jer nisu želeli da nose transparent podrške Ukrajini.
Posle svega je čak i Crvena zvezda morala javno da se oglasi i objasni šta se dogodilo i zašto su njeni igrači tako reagovali.
„KK Crvena zvezda kao sportski klub i predstavnik Republike Srbije koja je zauzela jasnu poziciju povodom sukoba u Ukrajini, i sledi zvanične stavove naše države, u zvaničnoj komunikaciji sa Evroligom i čelnicima Žalgirisa, jasno su stavili do znanja nekoliko dana pre utakmice u Litvaniji, da neće dozvoliti politizaciju i nositi baner u bojama zastave bilo koje države jer bi time bili učesnici u manipulaciji i politizaciji jedne od najhumanijih i univerzalnih parola STOP RATU“, objasnila je posle svega Zvezda.
Evroliga je kasnije saopštila da će prvak Litvanije morati da plati 9.000 evra zbog nedoličnog ponašanja navijača i iskazanog nepoštovanja suparničkoj ekipi.
Iako su Litvanci provocirali na više nivoa, sada su im Srbi promenili istoriju. Čanak je pokazao da radi dobar posao, Gagić je bio važan šraf u igri Lijetkabelisa i sada će se taj tim boriti za titulu, što važi i za Nikolu Radičevića koji je ubacio 10 poena protiv Žalgirisa.
Inače, Lijetkabelis će u finalu litvanskog šampionata igrati protiv Ritasa.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SPORT
Ataman nije dozvolio da Micić bude meta ukrajinske provokacije /video/
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SPORT
Vasilije koji „nema plan“ je Evropi pokvario sve planove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala