- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Ubijen pukovnik iranske Revolucionarne garde, pokrenuta velika potera za ubicama

© AP Photo / IRNAUbistvo pukovnika iranske Revolucionarne garde Sajada Hodajarija u teheranu
Ubistvo pukovnika iranske Revolucionarne garde Sajada Hodajarija u teheranu - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Iranske obaveštajne službe i Revolucionarna garda pokrenuli su sveobuhvatnu poteru, pošto su za sada neidentifikovani napadači u centru Teherana ubili pukovnika Sajada Hodajarija.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Pukovnik iranske Revolucionarne garde, Sajad Hodajari ubijen je ispred svoje kuće u Teheranu, javili su iranski mediji.
Hodajarija, koji je bio pripadnika elitne jedinice Kuds, ubila su dvojica napadača na motoru. Napadači su usred dana ispalili pet metaka u pukovnika koji je sedeo u automobilu ispred kuće nedaleko od iranskog parlamenta, prenosi RT.
Iranske vlasti označile su ubistvo kao teroristički akt i za njega okrivili „elemente povezane sa silama globalne arogancije“, što se obično odnosi na SAD, Izrael i njihove saveznike
Ovo nije prvo ubistvo visokog oficira Revolucionarne garde. Komandant Revolucionarne garde, general Kasem Sulejmani ubijen je u januaru 2020. godine u napadu američkih dronova.
Iranska Revolucionarna garda saopštila je da je, tokom dosadašnjeg toka istrage, uhapšena grupa pripadnika izraelske obaveštajne službe, preneo je RTS.
Zastava Irana - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2021
SVET
Iranska ambasada u Beogradu: Američko ubistvo Sulejmanija jasan primer državnog terorizma
Komandant elitne jedinice iranske vojske, specijalnih snaga „Kuds“, general Kasem Sulejmani, arhivska fotografija - Sputnik Srbija, 1920, 05.01.2020
Po čemu se ubistvo Sulejmanija razlikuje od drugih američkih akcija uklanjanja protivnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala