- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Raketu „Sarmat“ nemoguće presresti još desetak godina

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaTestiranje balističke rakete "Sarmat"
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
U narednih desetak godina teško da će bilo koja država moći da napravi sredstvo koje će biti u stanju da presretne rusku balističku interkontinentalnu raketu „Sarmat“, izjavio je glavnokomandujući ruskim raketnim snagama strateške namene Sergej Karakajev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Te specifičnosti novog raketnog kompleksa pokazuju da protivraketna odbrana koja je u stanju da je obori trenutno ne postoji, i neće postojati, u najboljem slučaju, u narednoj dekadi“, rekao je on.
Karakajev je istakao da „Sarmatmože da leti i preko Severnog i Južnog pola, kao i po drugim trajektorijama koje danas nisu zaštićene.
Dodao je i da će nova ruska interkontinentalna balistička raketa biti „na dežurstvu“ narednih 50 godina budući da se radi o „perspektivnom raketnom kompleksu“.
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
RUSIJA
Roskosmos: Rakete „Sarmat“ stupaju na dežurstvo - od jeseni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala