- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Roskosmos: Rakete „Sarmat“ stupaju na dežurstvo - od jeseni

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaTestiranje balističke rakete "Sarmat"
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Plairano je da testiranja najnovije ruske interkontinentalne rakete „Sarmat“ traju tokom cele 2022. godine, dok je na jesen planirano i prvo borbeno dežurstvo, izjavio je generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Testiranja će trajati tokom cele ove godine, iako planiramo da već krajem ove jeseni u borbeno dežurstvo stavimo i prve serijske rakete“, objasnio je Rogozin za TV kanal „Rusija 24“.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je 20. aprila s kosmodroma Pleseck izvedeno prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat" u okviru državnog programa testiranja.
Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.
Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ postaće deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije. U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavnog raketnog puka koji će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ zameniće rakete „Vojevoda“.
"Sarmat", kako su istakli u Ministarstvu odbrane, može da pogodi mete na velikoj udaljenosti, koristeći različite putanje leta, i garantovano može da zaobiđe sve perspektivne sisteme protivraketne odbrane.
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
RUSIJA
Jedan „Sarmat“ može da uništi polovinu obale kontinenta koji Rusija smatra neprijateljskim
Roskosmos - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
RUSIJA
Od „Topolja“ do „Sarmata“: Roskosmos prvi put predstavio svoj vojni program /video/
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
RUSIJA
Najmoćnija ruska raketa može nositi nekoliko hiperzvučnih bojevih blokova „Avangard“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala