- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin pokazao krater koji nastaje kada udari "Sarmat" /video/

© Foto : Ministry of Defence of the Russian Federation"Sarmat"
Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Generalni direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin objavio je snimak kratera koji je nastao nakon testiranja interkontinentalne balističke rakete "Sarmat".
"Ostaje samo da posavetujemo agresorima da ljubaznije razgovaraju sa Rusijom“, napisao je Rogozin na svom Telegram kanalu.
"(Raketom) sa nuklearnim punjenjem će nastati takav krater na mestu objekta (geografskog objekta) protivnika… veoma veliki i veoma dubok i radioaktivan. I ne samo jedan, već tačno onoliko koliko najmoćnija na svetu nuklearna raketa isporuči (nuklearnog punjenja) na teritoriju ljutog neprijatelja. A takvih „Sarmata“ ćemo uskoro imati u vojsci oko pedeset“, napisao je on.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je 20. aprila s kosmodroma Pleseck izvedeno prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat" u okviru državnog programa testiranja.
Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.
Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ postaće deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije. U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavnog raketnog puka koji će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ zameniće rakete „Vojevoda“.
"Sarmat", kako su istakli u Ministarstvu odbrane, može da pogodi mete na velikoj udaljenosti, koristeći različite putanje leta, i garantovano može da zaobiđe sve perspektivne sisteme protivraketne odbrane.
Testiranje balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
RUSIJA
Rusija: Raketu „Sarmat“ nemoguće presresti još desetak godina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala