- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Osnivač "Lukoila": Embargo na uvoz ruske nafte predstavljao bi "šok za sve"

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaStacionarna platforma kompanije Lukoil
Stacionarna platforma kompanije Lukoil - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
Pratite nas
Embargo na uvoz ruske nafte biće najnegativniji scenario za sve države, smatra osnivač i bivši direktor "Lukoila" Vagit Alekperov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Svaki korak EU u pravcu prekida uvoza ruske nafte predstavljao bi "šok za sve", rekao je on u intervjuu "Fajnenšel tajms".

"Uvođenjem sankcija, zapadne države su dale jasan signal i saopštile svoj stav. Nema potrebe ići dalje u pravcu njihovog zaoštravanja", smatra Alekperov.

Osnivač kompanije priznao je da u slučaju zabrane uvoza nafte, "Rusija će morati da smanji proizvodnju, da zamrzava nalazišta, kao što smo to radili na početu pandemije 2020. godine, jer je nemoguće odjednom preusmeriti sve evropske količine na druga tržišta". Međutim, on je upozorio da ni EU "ne može zameniti tako velikog izvoznika energenata, kao što je Rusija, čak ni u srednjoročnoj perspektivi".
Podsetimo, pokušaj da se zabrana uvoza nafte iz Rusije uključi u šesti paket evropskih sankcija protiv Rusije naišao je na protivljenje Mađarske, koja upozorava da ne može sebi da priušti da traži alternativna goriva.
Naftna pumpa - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
RUSIJA
Novak: EU rusku naftu može plaćati i skuplje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala