Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić otkrio o čemu će razgovarati sa Putinom

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju
Predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će pričati u sredu ili četvrtak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, i otkrio šta očekuje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vučić je rekao da očekuje dobar razgovor, koji će imati tri aspekta koja su najvažnija kada je reč o gasnom aranžmanu.
„Najvažnije za nas su količine, cena i sigurnost snabdevanja. Prva dva aspekta su ključna, a treći ne zavisi samo od Rusa i od nas, već i od Bugara. Sa Mađarima sam pričao o tome, mi smo za sada sigurni. Ali kada sve to imate morate da napunite svoja skladišta, i ovo što smo zakupili u Mađarskoj. Moramo da vodimo računa o tome, posebno zbog decembra i januara. Nemamo više dovoljno uglja i hidropotencijala“, dodao je Vučić u izjavi za TV Pink.
Predsednik Srbije izjavio je da je danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom dogovorio da Srbija može da uskladišti 300 do 500 miliona kubika gasa u Mađarskoj.
On je objasnio da bi Srbija time osigurali snabdevanje za najteža tri meseca čak i da neko iseče linije snabdevanja.
Vučić, koji je ranije danas sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom otvorio Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, kaže da je za Srbiju od suštinskog značaja prijateljstvo sa Mađarskom, kao i da nema razloga da dve zemlje brinu za hranu.
Vučić je posle otvaranja Sajma rekao da „gleda samo ono što je u našem interesu, ta možemo, a šta ne možemo, kao i da uzimamo u obzir šta u tome ne bi bilo prijateljski niti korektno”.
On je dodao da se Srbija od 23 deklaracije EU protiv Rusije nije pridružila nijednoj.
Na pitanje da prokomentariše zahtev da se Srbija uskladi i sa tim delom politike EU, Vučić je rekao da ima mnogo zahteva, ali i naših potreba i da je njegov posao da brine o Srbiji, a ne o EU, prenosi Tanjug.
“Brinućemo i o EU kada postanemo njen član. I mnogo nam je važno da imamo dobre odnose i da se nalazimo na evropskom putu, kao i da obezbedimo dovoljno hrane i energenata i brinemo o o našem integritetu i ustavu i da vodimo računa o svojoj zemlji i narodu. I mislim da to radimo na veoma dobar način”, poručio je Vučić.
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
SRBIJA
Vučić: Moj posao je da brinem o Srbiji a ne o Evropskoj uniji
Viktor Orban i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
SRBIJA
Orban: Sankcije Rusiji ravne atomskoj bombi, nećemo moći da nahranimo svoj narod
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala