Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Moj posao je da brinem o Srbiji a ne o Evropskoj uniji

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da gleda samo ono što je u našem interesu, kako je precizirao, šta možemo, a šta ne možemo, kao i da uzimamo u obzir šta u tome ne bi bilo prijateljski niti korektno.
Predsednik Srbije je dodao da se Srbija od 23 deklaracije protiv Rusije nije pridružila nijednoj.
Na pitanje novinara da prokomentariše zahtev da se Srbija uskladi i sa tim delom politike EU, Vučić je rekao da ima mnogo zahteva, ali i naših potreba i da je njegov posao da brine o Srbiji, a ne o EU, prenosi Tanjug.
"Brinućemo i o EU kada postanemo njen član. I mnogo nam je važno da imamo dobre odnose i da se nalazimo na evropskom putu, kao i da obezbedimo dovoljno hrane i energenata i brinemo o o našem integritetu i ustavu i da vodimo računa o svojoj zemlji i narodu. I mislim da to radimo na veoma dobar način", poručio je Vučić.

Srbija se delimično uskladila sa sankcijama Belorusiji

Na pitanje novinara da prokomentariše usklađivanje sa sankcijama koje je zbog EU uvela Belorusiji, Vučić je precizirao da se Srbija delimično uskladila sa tim sankcijama, ali da je to još ranije urađeno i da tu nema ničeg novog.
"Delimično da, a delimično ne. Bilo je nekih 25 deklaracija, sa devet jesmo, a 16 nismo, mislim da je tako otprilike, ali to traje već godinu dana i nema ništa novo, baš ništa".

BiH uvela sankcije Rusiji, Srpsku ni ni pitali

Vučić je izjavio danas da je BiH uvela sankcije Rusiji dajući na svih 23 deklaracije pozitivno mišljenje protiv Rusije, ali da ne misli da to ima veze sa Republikom Srpskom.
„Ne mislim da je Milorad Dodik tu bilo šta uradio i da je kriv, niti Republika Srpska, prosto ih nisu ni pitali“, rekao je Vučić za TV Pink.
On je objasnio da to nisu posebne odluke vlade ili predsednika, već odluke unutar ministarstva spoljnih poslova, koje javi da li se određena zemlja priključuje restriktivnim merama ili ne.
Viktor Orban i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
SRBIJA
Orban: Sankcije Rusiji ravne atomskoj bombi, nećemo moći da nahranimo svoj narod
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala