- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Životne lekcije šampiona: „Za koga obećavaš, ako ne pokazuješ na delu?“ /video/

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Vasilije Micić, reprezentativac Srbije i dvostruki šampion Evrope, iskreno je govorio o svom pristupu igri, ali i životnim postulatima koji su ga doveli do toga da postane jedan od najboljih košarkaša u Evropi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Micić je u Beogradu osvojio drugu uzastopnu titulu šampiona Evrolige sa turskom ekipom Anadolu Efes i proglašen je za najboljeg igrača na završnom turniru.
„Ponavljam se, ali nije mi teško, ovo su jedinstvene životne prilike. Imaš priliku da igraš kod kuće, pobediti pred toliko navijača na taj način, biti spreman da se pripremiš dva dana posle toga... To sve govori o karakteru. Najveća privilegija mi je da moj tim veruje u mene, da trener veruje... Pogledaću ove utakmice sigurno mnogo puta u životu“, rekao je Micić.
Kako je naveo, pred utakmicu nikad nema plan.
„Ne bih znao da opišem nijednu svoju utakmicu, nemam plan, igram svaku drugačije, mislim da je tako najteže da se igra protiv takvih igrača. Nemam ja preveliko mišljenje o sebi, osim toga da sam srećan da imam motivaciju da igram iznova i iznova“.
Kako je naveo, trener Ergin Ataman gleda širu sliku njegove igre i ne uzima u obzir pojedinačne greške, ali je istakao i da je shvatio kada je imao karijerni pad da nema ništa od arogancije.
„Previše skroman... Ne znam kako da opišem, ja sam ovakav. Nakon Bajerna i Zvezde i tog pada... Ja sam ceo život kao klinac bio talentovan i neko ko obećava, shvatio sam – za koga obećavaš, ako ne pokazuješ na delu? U Tofašu sam shvatio da biti skroman ne znači biti lažno, već iskreno skroman i da se treba truditi da se bude tako svakog dana. Ja nisam danas ovakav, godinama sam ovakav, ali se ne predstavljam javnosti toliko i to ću nastaviti da radim dok se god osećam da uživam u tome“, zaključio je Micić.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
SPORT
Evropo, pokloni se najboljem: „Provešću ekipu kroz Beograd, slavićemo kao nikada dosad!“ /video/
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
SPORT
Micićeva trojka pokrenula tursku mašineriju – Efes preko Reala do odbrane titule u Beogradu!
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
SPORT
Vasilije herojski: Ja sam srpski mentalitet! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala