- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Košarko, dobro došla nazad svojoj kući! /foto, video/

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICSlavlje Anadolu Efesa
Slavlje Anadolu Efesa - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Posle Fajnal fora 2018. godine mnogi su, čak i stranci, govorili da završni turnir treba svake godine da se igra u glavnom gradu Srbije. Četiri godine kasnije, evo ga opet u Beogradu. I svi se osećaju kao kod kuće. Košarka se vratila u svoj dom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dovoljno je samo znati koliko je Srbija uradila za košarku, koliko je iznedrila velikih trenera, velikih igrača. U Beogradu dominiraju Partizan i Crvena zvezda, a aktuelni trener crno-belih Željko Obradović je devet puta osvajao titulu prvaka Evrope.
Da se ne vraćamo unazad i ne spominjemo velika imena poput Dušana Ivkovića, Svetislava Pešića, Bože Maljkovića, Bore Stankovića...
Košarka se rodila podno Kalemegdana, a ovog vikenda Novi Beograd je domaćin drugom Fajnal foru u četiri godine. Možemo samo reći – nadamo se da će se tradicija nastaviti i u narednim godinama, na šta je apelovao i Bogdan Bogdanović.
„Grad košarke! Na svakih pet godina završni turnir treba da se održi u Beogradu“, naveo je srpski košarkaš.
Beograd poznaje košarku, Beograd oseća košarku. Pored Litvanije, ne postoji zemlja gde će vam bilo ko koga zaustavite na ulici reći toliko toga o košarkaškoj igri. Svi je vole, svi je poznaju.
I to stranci osećaju. Vide, čuju. Košarka se diše u glavnom gradu Srbije, a to je osetio i jedan od najboljih košarkaških trenera svih vremena, legendarni Greg Popovič, koji je u zemlji svog porekla u društvu prijatelja Žarka Paspalja posmatrao polufinalne duele.
© AP Photo / Darko VojinovicGreg Popovič i Žarko Paspalj
Greg Popovič i Žarko Paspalj - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Greg Popovič i Žarko Paspalj
Pre četiri godine Beograd je bio u žuto-crnim bojama Fenerbahčea, a ovoga puta dominira crveno-bela boja 11.500 navijača koji su stigli iz Grčke da bodre svoje ljubimce.
Gledajući dresove, može se reći da su najveće zvezde trenutno predvodnik Efesa Vasilije Micić, potom plejmejker Olimpijakosa Kostas Slukas kao i na kraju MVP Evrolige – Nikola Mirotić.
Mnogi su se u šali zapitali da li se Fajnal for igra u Pireju jer su navijači Olimpijakosa zaista okupirali Beograd.
Kod predstavnika medija je šarenolika priča, došli su iz svih delova Evrope, a među njima je čak bio i čuveni Sofoklis Skorcijanitis koji je dobio aplauze prisutnih navijača.
© Sputnik / Strahinja KlisarićFajnal for Evrolige u Beogradu
Fajnal for Evrolige u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Fajnal for Evrolige u Beogradu
Kada se Berlin povukao iz organizacije Fajnal fora, vrlo brzo se Beograd spominjao kao potencijalna zamena i to nije slučajno.
Pre četiri godine je sve organizovano savršeno, zablistao je Luka Dončić u dresu Real Madrida i najavio veliku karijeru, a videćemo kako će na terenu biti ovoga puta.
U savršenu organizaciju ne sumnjamo. Ipak je ovo zemlja košarke u kojoj smo imali dva epska polufinala, a u subotu od 19.00 dobićemo novo poglavlje borbe za krov Evrope u kom će se sastati Anadolu Efes i Real Madrid.
Možemo slobodno da konstatujemo da su polufinala bila za pamćenje, da je Vasilije Micić već začinio turnir i učinio da ima po čemu da se pamti, a ono najbolje očekuje se u finalu.
Na društvenim mrežama su se javili brojni košarkaši i prokomentarisali sjajna polufinala. Pored Bogdanovića to su uradili i Nemanja Nedović, Majk Džejms, Vil Klajburn, Otelo Hanter. Svi prosto uživaju u ovogodišnjem Fajnal foru.
Efes će, kao prava košarkaška mašinerija, braniti titulu osvojenu prošle godine, dok će Real predvođen Pablom Lasom i Serhijem Ljuljom pokušati da se ponovo dočepa trofeja u glavnom gradu Srbije. Kraljevski klub sanja reprizu, Efes sanja prošlogodišnju reprizu.
Srbija će ponovo biti košarkaški centar Evrope.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SPORT
Vasina magija – iz svakog ugla! /video/
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
SPORT
Real preokretom poništio briljantnog Mirotića – za finale u Beogradu!
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
SPORT
Vasilije herojski: Ja sam srpski mentalitet! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala