- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Dašak nade“: Bolsonaro primio Ilona Maska u Brazilu

© AP Photo / Cleverson OliveiraŽair Bolsonaro i Ilon Mask
Žair Bolsonaro i Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Ilon Mask, najbogatiji čovek sveta, osnivač „Tesle“ i potencijalni kupac Tvitera, posetio je brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Namera Ilona Maska da kupi Tviter je dašak nade, rekao je brazilski predsednik Žair Bolsonaro tokom susreta.
Bolsonaro i Mask, koji je generalni direktor kompanije „Spejs Iks“, čiji je jedan od projekata uvođenje satelitskog interneta, razgovarali su i o povezivanju seoskih sredina na svetsku mrežu i praćenju situacije u Amazoniji.
Bolsonaro je dodao i da bi Mask mogao da pomogne u „sprečavanju laži o Amazoniji“, odnosno široko rasprostranjenim kritikama na račun brazilskog predsednika zbog seče šume u tom delu Brazila.
Susret Ilona Maska i Žaira Bolsonara u Brazilu dolazi u osetljivom trenutku po obojicu: Bolsonaro se bori za novi predsednički mandat na izborima u oktobru, dok je Mask suočen sa medijskim optužbama za seksualno zlostavljanje, što on negira, navodi Rojters.
Brazilskom lideru je, inače. privremeno zabranjen pristup Tviteru sa obrazloženjem da je širio dezinformacija o pandemiji virusa korona i vakcinama protiv kovida. Bolsonaro je takođe više puta kritikovao politiku koja važi na Tviteru.
Mask, kojeg je Bolsonaro nazvao „legendom slobode“ obećao je da će bratiti slobodu govora na Tviteru.
„Maskova kupovina Tvitera bi predstavljala slobodu medija koju uvek želimo, potpunu slobodu bez ograničenja“, poručio je Bolsonaro.
Brazilski predsednik je rekao i da je sastanak sa Maskom „početak veze za koju je siguran da će se uskoro završiti brakom“. Dodao je i da će omogućiti Masku da koristi brazilsku svemirsku stanicu Alkantara.
Žair Bolsonaro - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2021
SVET
Predsednik optužen za kovid-ubistvo: Hoće li optužbe zapečatiti političku sudbinu Bolsonara
Direktor kompanije Tesla Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SVET
Cenkanje na vidiku: Komplikuje se Maskova kupovina Tvitera
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2022
SVET
Najmoćniji čovek na svetu: Zašto je Ilon Mask kupio „Tviter“, i ko „kontroliše ono što ljudi misle“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala