- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Blumberg“: Džonson pred Ukrajincima pokušava da glumi Čerčila

© AFP 2023 / JESSICA TAYLORBoris Džonson
Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Premijer Velike Britanije Boris Džonson pokušavao je da pred Ukrajincima glumi bivšeg šefa britanske Vlade Vinstona Čerčila, iako je on prvi šef Dauning strita koji je administrativno kažnjen, izjavio je kolumnista „Blumberga“ Pankadž Mišra.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je istakao, specijalna operacija Rusije u Ukrajini počela je „u pravom trenutku“ za britanskog premijera, jer se u to vreme u Londonu rasplamsao skandal zbog njegovih zabava tokom pandemije.

„On je bio prvi od evropskih političara koji se obratio ukrajinskom parlamentu. Džonsonov govor u kom je pokušao da imitira Čerčila učinio ga je herojem u Ukrajini, iako je u svojoj zemlji postao prvi aktuelni premijer osuđen na administrativnu kaznu“, istakao je novinar.

Prema navodima britanskih medija, koje je 19. maja preneo RTS, Džonson i ministar finansija Riši Sunak nakon policijske istrage, kažnjeni su zbog okupljanja u Džonsonovoj kancelariji u Dauning stritu, kada je slavio 56. rođendan juna 2020. godine, a u vreme kada su društvena okupljanja bila zabranjena.
Britanski poslanici su krajem aprila pokrenuli istragu povodom optužbi da je Džonson pogrešno informisao parlament svojim inicijalnim odgovorima na izveštaje da su on i članovi njegovog osoblja kršili propise o lokdaunu zbog kovida-19.
Masovno ogorčenje u britanskoj javnosti izazvali su medijski natpisi o desetak okupljanja u rezidenciji premijera, uključujući i zabavu u bašti u Dauning Stritu nazvanu „dođite i donesite šta ćete da pijete“, i podstakli javnu percepciju da politička elita nije uspela da se pridržava strogih pravila zaključavanja, koje je uvela za ostale Britance.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koje već osam godina maltretira i nad kojima vrši genocid kijevski režim“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Nakon čega su usledile i najoštrije do sada sankcije Zapada protiv Rusije.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Protest ispred Vrhovnog suda Velike Britanije - Sputnik Srbija, 1920, 15.01.2022
SVET
Politički potres u Londonu: „Nevidljivi centar“ ruši Borisa Džonsona
Britanski premijer Boris Džonson - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2021
SVET
Haos u Dauning stritu: Britaniju potresaju skandali, a Borisa Džonsona napuštaju ključni saradnici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala