- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bajden potpisao: Stiže još 40 milijardi dolara za Ukrajinu

© AP Photo / Carolyn KasterPredsednik SAD Džozef Bajden
Predsednik SAD Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Bela kuća je saopštila da je američki predsednik Džozef Bajden potpisao zakon o pružanju dodatne pomoći Ukrajini u vrednosti od oko 40 milijardi dolara.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U subotu, 21. maja, predsednik je potpisao zakon o pružanju dodatne pomoći Ukrajini“, navodi se u saopštenju Bele kuće.
Prema informacijama, zakonom su predviđena „dodatna vanredna izdvajanja federalnim institucijama za reagovanje na situaciju u Ukrajini i radi pružanja pomoći toj zemlji u 2022. finansijskoj godini“.
Prethodno je Predstavnički dom Kongresa prošle nedelje usvojio inicijativu o izdvajanju dodatnih sredstava za pomoć Ukrajini, dok je Senat to učinio u četvrtak, 19. maja. Nakon toga je predlog zakona poslat na potpis američkom lideru, koji se trenutno nalazi u predsedničkoj poseti istočnoj Aziji. Protiv predloga zakona bio je republikanac Rend Pol, koji je zahtevao veću kontrolu potrošnje sredstava.
Dodatnu finansijsku pomoć za Kijev zatražio je sam Bajden, koji je rekao da su sredstva koja je Kongres već izdvojio praktično iscrpljena i pozvao kongresmene da bez odlaganja odobre njegov zahtev za izdvajanje još 33 milijarde dolara. Kako su naveli američki mediji, u Kongresu je potom postignut dogovor da se taj iznos podigne na 39,8 milijardi dolara.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u cilju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine. Zapadne zemlje, u prvom redu Amerika i Velika Britanija, intenzivno naoružavaju snage Kijeva.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SVET
Rejting Bajdena spao na najniže grane, a država ide u pogrešnom smeru
Oružje ukrajinske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
Zapad otvara nova žarišta: Nekontrolisana oružana „pomoć“ Kijevu može da im se vrati kao bumerang
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
„SAD daju novac, Kijev – topovsko meso“: Ukrajina planira da uključi u borbena dejstva milion ljudi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala