Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin: Vodi se specijalni rat protiv Srbije, jasna je poruka šta se očekuje od nas

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Dojave o bombama, kojih poslednjih dana stiže na stotine su, prema oceni ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, vid specijalnog rata protiv Srbije, a napadi su organizovani i ne rade se samo iz jednog centra.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Mi smo locirali oko 19 adresa sa kojih su te pretnje i dojave stizale i o tome smo obavestili i naše partnere u međunarodnoj zajednici i one zemlje iz kojih su napadi dolazili", rekao je Vulin gostujući na TV Pink.
Naveo je da se svi napadi ne mogu otkriti i da se sve ovo radi preko više stotina hiljada raznih servera.
Najteže je naći one počinioce koji odmah po napadu unište opremu i tada se dođe do zida, odnosno dođe se do adrese ali ne može da se dođe do računara sa koga je poruka poslata i sprave koja je to uradila koja bi eventualno mogla da se poveže sa nekim čovekom.
Prema njegovim rečima kontradiverzione ekipe stižu svuda, gde budu pozvane, a ova oblast je regulisana tako da rukovodilac bezbednosti u objektu kaže da li je potrebno ili nije uraditi pregled.

"Mi u sve veće i važne objekte svakog jutra pošaljemo ekipu koja za svaki slučaj pregleda ima li tamo nešto sumnjivo. Tako radimo sa mostovima, najvećim tržnim centrima, ustanovama i kada dođe pretnja mi već sa velikom sigurnošću znamo da je u pitanju lažna dojava", objasnio je Vulin.

Istakao je da su pretnje i dojave usmerene i da zemlju ekonomski oštete, jer, kao je rekao, kada je dojava u školi, roditelji napuste posao dođu po dete, a njihov posao trpi.
Kada se pak evakuiše tržni centar u njega mušterije više ne ulaze, a plate radnika i kirije moraju da se plate.
"Suštinski cilj svih ovih pretnji jeste da Srbija ne odlučuje samostalno i da odluke donosi pod pritiskom i u strahu. Svaki napad počinje sa rečenicom ''zato što niste uveli sankcije Rusiji'', mi ćemo uraditi ovo ili ono", rekao je Vulin i dodao da je ovo jasna poruka šta se očekuje od nas.
Ocenio je da su ovakve pojave bolest savremenog sveta sa kojom moramo da se nosimo i da je, kada je o Srbiji reč, napad organizovan i pokrenut sa jasnim ciljem, a tolika eskalacija napada nije zabeležena nigde u svetu.
"Na njega se zalepe i razne psihopate, pa i maloletnici. Uhapsili smo i šest naših maloletnika koji su dojavljivali o podmetnutim bombama, a kada smo ih pitali zašto su to uradili, rekli su da ne znaju", naveo je ministar Vulin.
Dodao je da niko sa sigurnošću ne može da kaže da su ove dojave bezopasne i zato se one proverevaju, a od građana se očekuje strpljenje.
Vulin je istakao da je hiljade policijaca uključeno kako bi se postigla maksimalna bezbednost na Fajnal foru i da se na hiljade gostiju iz Grčke, Turske, Španije, koji povodom ovog velikog sportskog događaja borave u srpskoj prestonici, osećaju sigurno.
Osnovna škola „Laza Kostić“ - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SRBIJA
Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u školama širom Srbije, većina pregledana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala