Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u školama širom Srbije, većina pregledana

© Tanjug / JADRANKA ILICOsnovna škola „Laza Kostić“
Osnovna škola „Laza Kostić“ - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi stigle su na elektronske adrese više osnovnih i srednjih škola u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dojave su stigle na mejl adrese 137 osnovnih škola na teritoriji Školske uprave Novi Sad, kao i u nekim školama u Pirotu, Nišu, Babušnici, Vlasotincu, Lebanu i Kuršumliji.
U cilju bezbednosti učenika škole su obavestile MUP o pretnji i ekipe MUP-a su na terenu.
Do 13 časova ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova izvršile su pregled ukupno 224 škole sa teritorija školskih uprava Novi Sad, Niš i Leskovac, koje su prethodno dobile dojavu da je postavljena eksplozivna naprava, saopštilo je Ministarstvo prosvete. U pregledanim školama, kako je utvrđeno, dojave su bile lažne.
Dojavu o postavljenoj bombi na teritoriji školske uprave Novi Sad dobilo je 137 škola, a do 13 časova ekipe MUP-a pregledale su 125 ustanova.
U školskoj upravi Niš izvršen je pregled 56 škola, od 71 koliko je dobilo dojavu.
U školskoj upravi Leskovac dojavu je dobila 91 škola, a do 13 časova pregledane su 43 škole.
U školama koje još nisu pregledane nastava će se odvijati onlajn.
O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole će obavestiti učenike i njihove roditelje, zaključuje se u saopštenju Ministarstva prosvete.
Mediji su ranije javili da je roditeljima osnovaca u Novom Sadu stiglo sledeće saopštenje:
"Poštovane kolege, dobili smo dojavu da je u školi podmetnuta bomba. Nastave pre podne neće biti dok policija ne pregleda objekat. Za poslepodnevnu smenu ćete biti obavešteni. Obavestite decu i roditelje".
Dojava o bombi stigla je i u Osnovnu školu "Miroslav Antić" u Nišu. Na školski mejl stigla je jeziva poruka:
"Na teritoriju škole podmetnuto mnogo bombi. Put ljudskog opstanka i samousavršavanja je pogrešan, vodi u ćorsokak, u uništenje svega drugog, svega stvarno živog. Shvatite, konačno, svoje pravo značenje i mesto u ovom svetu! Shvatite da ste vi tu suvišni, vi ste genetsko đubre koje ne bi trebalo da bude, đubre stvoreno slučajno kao rezultat evolucione greške, đubre koje treba uništiti", napisano je u poruci.
Kako saznaju "Novosti", policija je na terenu i trenutno proverava sve.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala