- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Ovo je Srbija!“ – Amerikanac oduševljen Micićem, trener otkrio ko je „kriv“ za trojku /video/

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Trojka Vasilija Micića u poslednjim sekundama polufinala Evrolige za pobedu Efesa nad Olimpijakosom u Beogradu je ostavila bez daha publiku, ali i njegovog saigrača Šejna Larkina, dok je trener Ergin Ataman rekao da srpski košarkaš sam našao način da završi napad.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Micić je ubacio trojku pri rezultatu 74:74 i obezbedio je prolaz u finale gde će Efes braniti titulu osvojenu prošle godine.
„Ovo je Srbija, moralo je sve da ide preko Vase! Morao je da pogodi, ovo je njegova zemlja. Lako je bilo da odlučimo kome će poslednji šut, ali nemojte da mu kažete. Bio sam spreman i ja to da uradim, ali on je sve rešio kako treba“, rekao je kroz širok osmeh Larkin.
Amerikanac je apostrofirao da je ključ uspeha to što je ekipa dugo na okupu.
„Tu smo tri-četiri godine, odavno znamo šta da očekujemo, kakve su ovo utakmice i šta treba da radimo. Prošle godine smo protiv CSKA imali i 20 poena razlike, stigli su nas i imali smo dramu. Naučili smo lekciju, nismo paničili i bili smo fokusirani na pobedu“, dodao je Larkin.
Trener Ergin Ataman je jasno na tajm-autu pred poslednji napad rekao da lopta ide u ruke Miciću, ali je istakao da nije „izdao naređenje za šut“.
„Želeli smo da iskoristimo ceo napad, rekao sam da idemo u napadu u poslednjih pet-šest sekundi, da bismo kontrolisali za produžetak. Izabrali smo Micića jer je Larkin posle grča ispao iz ritma, uspeli smo u nameri. Ali nisam rekao Vasi da šutira, rekao sam mu da čita i možda napada, ali je on našao način. Promašili smo lakše šuteve ranije, ali ovo je košarka. U svlačionici nijednom nisam igračima rekao da urade nešto baš tako, oni igraju na terenu, oni moraju da čitaju situaciju, to je njihov osećaj. Oni to osećaju, Vasa je odlučio da šutira, bilo je utakmica na kojima je mnogo promašivao, kritikovali su ga, ali je on prošle sezone pogađao, neka čita situacije. Imao je pogrešne odluke, ali ovo je košarka, ali to nije do toga kakav sam ja trener, već do njega. Izgubili smo u Atini trojkom Slukasa, sada smo pobedili, na njihovu žalost mi smo u finalu“, rekao je Ataman.
Efes će u finalu u subotu od 19.00 u beogradskoj Areni igrati protiv Reala koji je savladao Barselonu.
Nikola Mirotić - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
SPORT
Real preokretom poništio briljantnog Mirotića – za finale u Beogradu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala