- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Skupštinsko imenovanje ili nešto više: Pokušava li Đukanović da vrati u igru Duška Markovića

© AFP 2023 / Savo PRELEVICMilo Đukanović i Duško Marković
Milo Đukanović i Duško Marković - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Vijest da će bivši premijer Duško Marković najvjerovatnije biti novi predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Skupštini Crne Gore i na tom mjestu zamijeniti Moma Koprivicu iz Demokrata, za Veska Pejaka iz Alternative je samo još jedan pokazatelj da Milo Đukanović, predsjednik DPS-a, kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vijest o mogućoj novoj funkciji Duška Markovića je danas objavio portal blizak DPS-u.
„Eventualno postavljanje gospodina Markovića na čelo Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u Skupštini Crne Gore po meni je dokaz da Đukanović još uvjek kontroliše političku situaciju. Trenutno se dvije političke strukture bore ko će pokriti više funkcija. Mi znamo da je Marković, bivši šef ANB-a, ministar pravde i premijer, blizak Đukanoviću. Druga strana koju predvodi premijer Abazović vjeruje kako će Marković okrenuti leđa Đukanoviću i pomoći da se on izoluje, što se neće desiti. Ovaj potez po meni je dokaz da Đukanović još uvjek kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori“, kaže Pejak za Sputnjik.
Pejak ističe da istinskih reformi ne može biti dok je Đukanović na vlasti, da jeste neophodna reforma i DPS-a i drugih političkih subjekata u Crnoj Gori, ali da za sada od toga nema ništa.
„Đukanović je vrlo mudro predložio da Marković bude predsjednik Odbora, prije toga je krenula priča kako su on i Marković u lošim odnosima, što je bila samo varka. Marković, u to sam siguran, neće uraditi ništa da se izoluje Đukanović, već će i dalje biti njegov vjerni politički saborac i pomoći da Đukanović i dalje kontroliše kompletnu političku situaciju u Crnoj Gori“, navodi Pejak.
Vijest da bi Marković mogao biti novi šef Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu pokrenula je buru reakcija i na društvenim mrežama, a i tu preovladava mišljenje da je to još jedan dokaz o stvarnom povratku DPS-a na vlast.
Dritan Abazović i Milo Đukanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
REGION
Kavarić: Đukanović je već „izgorio“ Abazovića
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala