Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Odgovor iz Srbije na strašnu poruku predsednika Hrvatske

© Flickr / , marijananaSrbija Hrvatska - ilustracija
Srbija Hrvatska - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović odgovorio je predsedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, koji je danas dao strašnu izjavu protiv Srbije povodom optužnice za zločine u „Oluji“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Prosto je neverovatno da bilo ko ćuti o ratnim zločinima i još neverovatnije da neko takvo ćutanje pokušava da predstavi kao vrednosti Evropske unije i nametne ga drugima. Srbija duboko veruje da svaki ratni zločinac mora biti procesuiran i da je to u potpunosti u skladu ne samo sa evropskim vrednostima, već da je to normalno u civilizovanom svetu”, naveo je Stefanović.
On je dodao da „bombardovanje izbeglica ne može da bude normalno ni u jednom delu sveta, bez obzira da li su ga počinili piloti zemlje koja je danas članica Evropske unije“.
„Ratni zločin je zločin i ništa vam ne daje pravo na njega, niti vas od njega abolira, bili vi Hrvatska ili bilo koja druga zemlja. I očigledno je da Hrvatska ne želi i ne namerava da se suoči sa zločinima, koje su počinili ljudi iz njenih redova, i to koliko vidim ne samo sa onima u Oluji“, kaže ministar odbrane.
„Predsednik Hrvatske danas u 21. veku opravdava bombardovanje Srbije u vreme Hitlera i podstiče povampirenje fašističkih ideja što je više nego monstruozno i dovoljno govori samo za sebe. Govori da se do danas nisu suočili ni sa činjenicom da će nacistička NDH zauvek ostati poznata ne samo po pokušajima istrebljenja srpskog naroda, već i po koncentracionim logorima za decu, jedinim u Evropi“, rekao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je „da Srbija krši obaveze u procesu priruživanja Evropskoj uniji time što podiže optužnice protiv bivših pilota hrvatske vojske“. Milanović je rekao i da Srbija „stalno ima neki 27. mart i onda se čudi što su ih Nemci bombardovali“.
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
REGION
Strašna poruka hrvatskog predsednika Srbiji: „I onda se čude što su ih Nemci bombardovali“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala