- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Strašna poruka hrvatskog predsednika Srbiji: „I onda se čude što su ih Nemci bombardovali“

© Tanjug / HINA/TOMISLAV PAVLEKZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Pokušavam sve vreme da pomognem Srbiji, ali oni stalno imaju neki 27. mart, i onda se čude što su ih Nemci bombardovali, rekao je predsednik Hrvatske Zoran Milanović. „Daj smiri se čoveče, radi u svom interesu, niko te ne proziva. Zato kažem, Vučiću ožeži, rokaj po tome“, poručio je Milanović.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Zoran Milanović se oglasio povodom optužnice koju je Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo protiv četvorice penzionisanih oficira hrvatske vojske.
Milanović je ocenio da Srbija krši obaveze u procesu priruživanja Evropskoj uniji time što podiže optužnice protiv bivših pilota hrvatske vojske.
„Gledamo dok Srbija i Beograd dižu optužbe protiv hrvatskih pilota. Srbija diže optužnice posle 27 godina zbog navodnih dela u Bosni i Hercegovini. Mislim da je taj zakon van pameti. Mislim da Srbija uništava samu sebe“, izjavio je Milanović, prenosi HRT.
Srbija ima privremena merila iz poglavlja 23. pristupnih pregovora sa EU, ne samo vezano uz nestale o kojima nam nisu ništa rekli, nego i obavezu izbegavanja dvostruke nadležnosti, a ovo je to, rekao je Milanović.
Srbija, ističe, time direktno krši svoje obaveze iz pristupnog okvira.
Govoreći o tome treba li usloviti Srbiju u procesu evrointegracija, Milanović je dodao: „Oni jesu uslovljeni“.
"Dakle, ja pokušavam sve vreme Srbiji pomoći, ali oni stalno imaju neki 27. mart, i onda se čude što su ih Nemci bombardovali. Daj smiri se čoveče, radi u svom interesu. Niko te proziva. Zato kažem, Vučiću, ožeži, rokaj po tome, on može sve, upozoravaš, ali ništa na kraju“, rekao je Milanović.
Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv četvorice penzionisanih oficira hrvatske vojske, vojnih pilota, zbog ratnog zločina nad srpskim civilima tokom vojno-policijske akcije Oluja u avgustu 1995. godine, preneo je RTS.
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
REGION
„To je fašista“: Milanović odgovorio švedskom političaru na pretnje zbog veta na ulazak u NATO
Zoran Milanović u Prištini - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2021
SRBIJA
Akcija Hrvatske protiv Srbije: Glume veliku silu na Kosovu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala