- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Rusija će nastaviti da Maliju pruža podršku u borbi protiv terorizma

© Sputnik / Vladimir FedorenkoMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Rusija će nastaviti da pruža podršku Maliju u borbi protiv terorizma, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa šefom diplomatije Malija Abdulajem Diopom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nama je od velikog značaja da čujemo procene situacije u vašoj zemlji, o naporima vaše Vlade da normalizuje situaciju, uključujući i eliminaciju terorističke pretnje. Nastavićemo da vam pružamo svu moguću podršku po ovom pitanju“, rekao je Lavrov.

Poseta ruskog šefa diplomatije Maliju je realizovana nakon pokušaja vojnog puča u ovoj afričkoj zemlji.

„Afrika je naš stari prijatelj i nama je u interesu da se mnogobrojne krize što pre reše. Rusija, kao članica Saveta bezbednosti UN, i po bilateralnoj liniji u tome pomaže i nastaviće da to čini“, istakao je ruski ministar inostranih poslova.

Ranije je Ministarstvo teritorijalne uprave i decentralizacije Malija saopštilo da je vojska koju podržavaju zemlje Zapada pokušala da izvede državni udar u Maliju u noći 11. na 12. maj, ali su odbrambene i bezbednosne snage zemlje uspele da ga spreče.
Poslednja poseta ministra inostranih poslova Malija Rusiji je bila novembra 2021. godine, kada je na sastanku sa ruskim kolegom saopštio o značaju jačanja saradnje dveju zemalja.
Vojska, Mali - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SVET
Vojska Malija uz podršku zapadne zemlje pokušala da izvede državni udar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala