Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kvinta poručila Prištini: Sprovediti odluku o vraćanju zemljišta manastiru Dečani

CC0 / Pixnio/Marko Milivojevic / Unutrašnjost manastira Visoki Dečani
Unutrašnjost manastira Visoki Dečani - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Šefovi misija zemalja Kvinte pozvali su vladu privremenih institucija u Prištini da bez daljeg odlaganja, u potpunosti izvrše zakonit upis zemljišta manastira Dečani u skladu sa odlukom Ustavnog suda.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Podsećaju da je Ustavni sud takozvanog Kosova u maju 2016. potvrdio vlasništvo manastira Dečani nad hektarima zemljišta, a ta odluka još nije sprovedena uprkos zakonitoj odluci i zahtevima da se sprovede, prenosi Tanjug.
Sprovođenje vladavine prava i poštovanje nezavisnosti pravosuđa su obaveze svih demokratski izabranih vlada i neophodni su preduslovi za demokratsku konsolidaciju Kosova i njegovu integraciju u evropske i evroatlantske institucije, dodaje se u saopštenju objavljenom na sajtu Američke ambasade u Prištini.
Kako se navodi, šefovi misija Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država ujedinjeni su u podršci demokratskoj i evropskoj budućnosti Kosova i stoga ponovo pozivaju Vladu tzv. Kosova da bez daljeg odlaganja, u potpunosti izvrši zakonit upis zemljišta manastira Dečani u skladu sa odlukom.
Manastir Visoki Dečani - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
SRBIJA
Eparhija: Međunarodne institucije da obezbede vladavinu zakona i prava za SPC na Kosovu i Metohiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala