- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Devet godina zatvora bivšem premijeru Severne Makedonije

© AP Photo / Boris GrdanoskiNikola Gruevski
Nikola Gruevski - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2022
Pratite nas
Nekadašnji makedonski premijer Nikola Gruevski osuđen je danas u Krivičnom sudu na devet godina zatvora za slučaj „TNT“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Gruevski se nalazi u Mađarskoj, gde je dobio azil. Osim Gruevskog, osuđeni su i nekadašni ministar Mile Jankievski na tri godine, bivši načelnik opštine Gazi Baba, Toni Trajkovski na četiri godine, na koliko je osuđena i Elizabeta Najdovska, preneli su skopski mediji, a prenosi Tanjug.
Po prvostepenoj presudi, osuđeni će morati da bisnismenu Fijatu Canavskom, kome su srušili stambeno-poslovni objekat koji je bio pri kraju izgradnje, solidarno nadoknade štetu od 683.514.964 denara (preko 11 miliona evra).
Suđenje u ovom slučaju je počelo u januaru 2018. godine, a događaji na koje se odnosilo su se dešavali od 1. aprila do 2011. do kraja 2012. godine.
Prethodno, Nikola Gruevski je osuđen na sedam godina zatvora zbog uzimanja 1,3 miliona evra od VMRO-DPMNE, stranke na čijem je bio i uložio ih u atraktivno građevinsko zemljište, preneo je Tanjug.
Nikola Gruevski - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2022
REGION
Bivši premijer Severne Makedonije osuđen na sedam godina zatvora
Keramičar - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Premijer u bekstvu postao keramičar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala