Premijer u bekstvu postao keramičar

CC0 / pixabay.com / Keramičar
Keramičar - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Bivši premijer Severne Makedonije Nikola Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku usred suđenja za korupciju i dobio azil na jesen 2018. godine, dobio je pravo glasa na lokalnim izborima sledeće godine u Budimpešti, a trenutno se bavi keramičarskim poslom, piše mađarski portal 24.
Kako se navodi u tekstu, nedavno je u malom gradu Pecel, 20 kilometara od Budimpešte, registrovana kompanija po imenu I.C.I.C, čiji je direktor i vlasnik Gruevski.
Prema informacijama „Dojče velea“ na makedonskom, koji je imao uvid u izvod iz Centralnog registra, kompanija je registrovana sa širokom poslovnom aktivnošću u najmanje 10 različitih sektora.
U članku o novom poslu Gruevskog u Mađarskoj, portal detaljno iznosi njegovu biografiju, piše o poslu u Balkan banci, na Makedonskoj berzi, o saradnji sa mađarskim Matavom, o funkciji ministra finansija kada je uveden porez na dodatu vrednost, a kasnije i o učešće u kampanji „Kupi makedonske proizvode“.
© REUTERS / Ognen TeofilovskiNikola Gruevski
Nikola Gruevski - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Nikola Gruevski
„On, međutim, za sebe nije kupovao samo makedonske proizvode, već i mercedes“, piše 24 i dodaje da je zbog tog slučaja pobegao iz Skoplja, nakon čega je osuđen na dve godine zatvora zbog korupcije.
Nikola Gruevski je u bekstvu već tri godine, a Severna Makedonija traži njegovo izručenje zbog izdržavanja zatvorske kazne i suđenja u nekoliko krivičnih predmeta, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala