- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Stigao odgovor Moskve na neprijateljske poteze Ljubljane

© Sputnik / Aleksandar MilačićZastava Slovenije
Zastava Slovenije - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Otpravnik poslova Slovenije u Rusiji pozvan je u rusko Ministarstvo spoljnih poslova gde mu je uručena nota u kojoj se traži smanjenje broja diplomatskog osoblja slovenačke ambasade u Moskvi za četiri osobe, zbog neprijateljskih poteza Ljubljane, saopštilo je Ministarstvo.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana ranije preduzela u vezi sa smanjenjem broja zaposlenih u ruskom diplomatskom predstavništvu i pogoršanja uslova njegovog rada, slovenačkom diplomati je uručena nota sa zahtevom da se u roku od 10 dana smanji broj diplomatskog osoblja ambasade Slovenije u Moskvi za četiri osobe“, navodi se u saopštenju MIP-a Rusije.

Ruska strana je uložila protest u vezi sa pokušajima da se Rusija okrivi za ratne zločine u Ukrajini i zbog pružanja vojne pomoći neonacističkom režimu u Kijevu. U navedenom periodu četiri predstavnika diplomatskog osoblja ambasade moraju da napuste Moskvu.
Pored toga, ruski spoljnopolitički resor dodaje da je „na osnovu principa reciprociteta takođe doneta odluka da se prilagode uslovi rada slovenačkog diplomatskog predstavništva, uzimajući u obzir stvarni položaj u kojem se našla naša ambasada u Ljubljani“.
Nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini, brojne evropske zemlje su saopštile da proteruju ruske diplomate, među kojima su baltičke zemlje, Slovenija, Nemačka, Francuska, Italija, Španija, Švedska, Danska i Rumunija, Hrvatska, Crna Gora i druge.
S tim u vezi, Moskva je obećala adekvatan odgovor.
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Letonija, Estonija i Slovenija proteruju ruske diplomate; Moskva poručuje: Odgovorićemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala