- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Prognoze iz Rusije: Glad počinje već na jesen

CC0 / Pixabay / Pšenica
Pšenica - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Pomoćnik predsednika Rusije Maksim Oreškin predviđa početak globalne gladi krajem 2022. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Važno je da u uslovima, na primer globalne gladi koja će se desiti na jesen – do kraja ove godine u svetu, Rusija ne nastrada, da u potpunosti bude obezbeđena hranom", rekao je pomoćnik predsednika Rusije.

Glavni razlog globalne gladi, po mišljenju Oreškina, biće rast cena pšenice na svetskom tržištu, kao posledica neodgovorne monetarne politike SAD.
"U stvari, to što sada SAD pokušavaju da naprave sa Ukrajinom – da izvezu zalihe pšenice koje postoje u Ukrajini u svoju korist – još jedan je korak koji osuđuje Ukrajinu na ozbiljne humanitarne probleme, a svet na velike probleme sa glađu", smatra on.
Oko 60 odsto rasta cena pšenice, po ocenama pomoćnika ruskog predsednika, posledica je štampanja dolara tokom pandemije.
"Putin razume da ti problemi mogu dotaći Rusiju. Rusija se još od kraja prošle godine aktivno sprema za globalni glad", rekao je Oreškin.
Rusija proizvodi dovoljno pšenice za svoje potrebe i većinu prehrambenih proizvoda.
pšenica - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
SVET
Zabrinut za glad u svetu - čiju brigu zaista brine Gutereš
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala