- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Obdukcija potvrdila: U Dunavu pronađeno telo Mateja Periša, oglasio se i MUP

Pratite nas
Obdukcijom je potvrđeno da je u Dunavu kod Ade Huje u sredu pronađeno telo mladića iz Splita Mateja Periša, koji je nestao krajem decembra prošle godine u Beogradu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

MUP je saopštio da je smrt, prema preliminarnom nalazu obdukcije, nastupila nenasilnim putem.
U saopštenju se navodi da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.
Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda, dodaje se u saopštenju.
Pozivajući se na nezvanične informacije, mediji su prethodno javili da će rezultati toksikološke analize biti gotovi za dvadesetak dana.
Mediji navode da je, prema prvim saznanjima nakon obdukcije, uzrok smrti utapanje.
Podsetimo, Periš (27) je nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. Tada je ustanovljeno da je izašao iz kluba „Gotik“, trčao po ulicama Beograda, pokušavajući da zaustavi taksi i onda, kako se vidi na snimcima nadzorne kamere, stepenicama se spustio prema Savi.

Plenković: Saučešće porodici Periš, zahvalnost policiji Srbije

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je, u svoje i ime vlade, saučešće porodici Mateja Periša, čije je telo pronađeno u Dunavu na Ada-Huji, pet meseci od utapanja. Zahvalio je policiji Srbije na saradnji.
„Prema informacijama, nakon DNK analize i obdukcije tela, utvrđeno je da je upravo reč o njemu“, rekao je Plenković na početku sednici vlade.
Plenković je naveo da je u sredu razgovarao sa ocem Mateja Periša i dodao:
„Žao nam je što se to dogodilo. Zahvaljujem policiji Srbije na saradnji u proteklim mesecima, tamo je i predstavnik hrvatske policije“, preneo je portal „Indeks“.
Ronioci Žandarmerije - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
DRUŠTVO
Nađeno telo muškarca kod Ade Huje, policija kontaktirala oca Mateja Periša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala