- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Nikome ne pretimo nuklearnim oružjem, ali Vašingtonu to ne odgovara

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države optužuju Rusiju da bi mogla da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini da bi zaplašile sopstveno stanovništvo, pri čemu Rusija nijednom nije pretila nikakvim nuklearnim oružjem, nego je, naprotiv, upozoravala sve na moguće neodgovorne korake, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Stalno optužujući Rusiju da bi, navodno, mogla da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini, Amerikanci ostvaruju čitav niz ciljeva, a jedan je očigledan – da zaplaše sopstveno stanovništvo“, napisala je Zaharova na Telegram kanalu.
Prema njenim rečima, Rusija „nijednom nije pretila nikakvim atomskim naoružanjem, i ne samo to, nego je i stalno upozoravala sve strane na slične neodgovorne korake“, što ne odgovara Vašingtonu.
Zaharova je dodala da SAD sistematski pokušavaju da proizvode lažne vesti o tome da šef ruske diplomatije Sergej Lavrov preti upotrebom oružja za masovno uništenje.
„Nije im uspelo. Lažne vesti su operativno osporene“, naglasila je Zaharova.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
RUSIJA
Moskva: Ne nameravamo da koristimo nuklearno oružje u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala