- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Ne nameravamo da koristimo nuklearno oružje u Ukrajini

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi
Ministarstvo inostranih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Rusija ne namerava da koristi nuklearno oružje tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je zamenik direktora Odeljenja za informacije i štampu Ministarstva inostranih poslova Rusije Aleksej Zajcev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U više navrata smo morali da negiramo insinuacije o eventualnoj primeni nuklearnog oružja tokom specijalne vojne operacije. To su namerno izgovorene laži“, rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.
Predstavnik ruskog diplomatskog resora je dodao da se Rusija strogo pridržava principa da „u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on ne sme biti pokrenut“.
„Prošle godine je upravo Rusija uspela da ubedi SAD, a zatim i celokupnu nuklearnu petorku da potvrdi privrženost tom principu“, podsetio je Aleksej Zajcev.
Tokom konferencije britanski novinar je pitao Zajceva postoji li mogućnost da Rusija upotrebi nuklearno oružje sa ciljem da „potopi Veliku Britaniju“.
„Vaše pitanje sam razumeo kao još jedan nespretan pokušaj da se pažnja britanske javnosti preusmeri sa istinski važnih događaja u Ukrajini na razmatranje pitanja koja su sama po sebi apsurdna“, rekao je Zajcev.

Nato čini sve da se sukob u Ukrajini ne prekine

Zajcev je naveo da se Nato zalaže za što brži prekid borbenih dejstava u Ukrajini, ali da čini sve da se taj prekid ne dogodi.
„I dalje izaziva nedoumice dvolična politika zemalja NATO-a i Evropske unije, koje se na rečima zalažu za što brži prekid borbenih dejstava, a čine sve da to ne dozvole“, rekao je Zajcev na konferenciji za novinare.
Prema njegovim rečima, isporuke zapadnog naoružanja u Ukrajinu vrede milijarde dolara.
Zajcev je, takođe, naglasio da u svetlu vojne podrške koju Zapad pruža Kijevu, stagniraju rusko-ukrajinski pregovori o rešavanju krize.
„U tom svetlu je jasno to što Kijev i njegovi zapadni mentori nisu zainteresovani za mirno rešavanje krize. Rusko-ukrajinski pregovori su u stanju stagnacije“, naveo je Zajcev.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
RUSIJA
Lavrov: Zapad rasplamsava propagandni rat protiv Rusije i Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala