- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev o zabrani servisiranja duga u dolarima: Neće se odraziti na našu reputaciju

© Sputnik / Юliя Zыrяnova / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da se zabrana Sjedinjenih Američkih Država da se dug servisira u dolarima neće odraziti na reputaciju Rusije kao pouzdanog platioca.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Amerikanci ipak planiraju da zabrane Rusiji da državne dugove servisira u dolarima. To nije za nas najgora odluka“, napisao je Medvedev na Telegramu.

On je naveo da je svima jasno da je to politički defolt, a ne finansijski i istakao da Rusija može da izmiruje svoje obaveze u bilo kojoj valuti ako joj se ne stvaraju veštački problemi.
„Treba imati u vidu da slične akcije SAD koje stvaraju tehničke smetnje u ispunjavanju obaveza sud mora da razmatra ili kao višu silu ili krivično ponašanje zajmodavca“, napisao je Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije.
On je naveo da u tom slučaju ruski novac neće dobiti i američki vlasnici hartija od vrednosti po krivici svoje zemlje. Medvedev je uveren da se te obaveze mogu ispuniti u rubljama i to će takođe biti pravilno ispunjenje obaveza u tim uslovima.
„A moguće je i da se ne plati. A nepotrošen novac iskoristiti baš u one svrhe koje se neće baš dopasti Amerikancima kojima je mozak atrofirao. Kako se kaže – ko se zadnji smeje najslađe se smeje“, napisao je Medvedev.
Ministarka inostranih poslova SAD Džanet Jelen je izjavila da SAD, najverovatnije, neće produžiti licencu kojom bi se dozvolilo Rusiji da u uslovima sankcija servisira dug u dolarima.
Dolar i američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2022
RUSIJA
Mediji: Amerika će zabraniti plaćanja ruskog državnog duga u dolarima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala