- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Grejanje u Bugarskoj bi moglo da poskupi i do 50 odsto

© PixabayGrejanje
Grejanje  - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Bugarske toplane saopštile su da bi cena grejanja i tople vode od jula mogla da skoči za 30 do 50 odsto. Negativno predviđanje izneo je i ministar energetike Bugarske Aleksandar Nikolov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On na sednici komisije za energetiku nije naveo konkretne cifre, ali je objasnio da će razlog poskupljenja biti cena prirodnog gasa i činjenica da cena grejanja i tople vode u zemlji nije dizana gotovo cele godine.
„Kada cena prirodnog gasa skoči nekoliko puta, ma kako teško zvučalo, nije neočekivano da cena grejanja i tople vode skoči za nekoliko desetina odsto“, konstatovao je Nikolov.
S tim u vezi, ministar je obećao da će vlada tražiti rešenja koja bi omogućila da se pomogne stanovništvu zbog porasta cena.
„Takve odluke biće komentarisane na nivou Saveta ministara, potpredsednika Vlade i premijera“, dodao je Nikolov.
Podsetimo, ranije je ruska kompanija „Gasprom" objavila da su isporuke gasa u potpunosti obustavljene bugarskoj kompaniji „Bulgargas“ i poljskoj kompaniji „PGNiG“ zbog neplaćanja u rubljama.
Gas - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
Bivši bugarski ministar: Morali smo da pokažemo da smo protiv Rusije i sad plaćamo cenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala