- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako se kalio srpski „superheroj“: „Morao sam da podviknem!“

© Tanjug / Fabio FerrariDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Novinar Gvido Vačago najavio je objavljivanje knjige čiji je glavni akter Dušan Vlahović, reprezentativac Srbije, simbolično nazvan „srpskim superherojem“ zbog svojih briljantnih fizičkih predispozicija i fudbalskog umeća.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Vlahović je još kao dečak, u taboru Partizana, predstavljao veliki talenat, nažalost u crno-belom dresu nije ostavio dublji trag i put ka zvezdama je morao da krči u Italiji.
U knjizi „Vlahović, priča bez kraja. Tako je rođen fenomen“ govorio je Čezare Prandeli, nekadašnji trener Fiorentine, čiji je Vlahović bio član do prošle zime kada je prešao u Juventus.
„Vlahović je bio prašnjavi i umrljani dijamant. Bilo je dovoljno da ga prepoznam, očistim i izglancam da bi počeo da sija“, rekao je Prandeli.
Otkrio je i kako je izgledao rad sa srpskim fudbalerom.
„Ostajali smo satima posle grupnih treninga na terenu da bismo radili individualno na poboljšavanju njegovih kvaliteta i kako bi zapamtio i automatizovao određene pokrete i reakcije u datim situacijama. Na kraju bih ja uvek morao da kažem: `Dosta Dušane idemo na tuširanje’. A on je insistirao da nastavimo, kao dečak: ‘Molim te šefe, još jednom da ponovimo akciju, još jedan centaršut, još jedan napad na prvu stativu, još jedan’. Na kraju sam morao da mu podviknem da završimo sa treningom jer nije bilo normalno da traje pet sati", ispričao je Prandeli.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2022
SPORT
Remek delo mladog majstora /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala