- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski poslanik u EP: Energetska bezbednost je iluzija

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaKompresorska gasna stanica za gasovod Turski tok
Kompresorska gasna stanica za gasovod Turski tok - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2022
Pratite nas
Bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Ivo Hristov pozvao je da se ne stvaraju iluzije na račun energetske nezavisnosti i da se ne uništava energetska bezbednost.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Rat ne treba da bude povod za energetsko samoubistvo Evrope. Saopštili smo da odustajemo od ruskog gasa, a sada tražimo mehanizme kako da zaobiđemo sopstvene deklaracije da bismo se prilagodili novim načinima plaćanja“, rekao je poslanik, prenosi agencija BTA.
Prema njegovim rečima, Bugarska više od svih zavisi od ruskog gasa među onima koji su odustali od ruskih isporuka.
„U ovom momentu trpimo gubitke zbog toga što se pridržavamo evropske strategije, a možda i zbog sopstvene naivnosti“, ocenio je Hristov i dodao da energetska nezavisnost predstavlja iluziju.
„Nama je potreban mir, potrebno je uložiti napore u cilju postizanja mira , potrebne su nam konkurentne cene, pouzdani isporučioci i zajednička politika po pitanju kupovine gasa. Potrebna nam je solidarnost na delu a ne na rečima“, rekao je poslanik.
Gas - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
RUSIJA
Bugarski ekspert o gasu: Moskva ne drhti pred Sofijom koja ispunjava geopolitičke naloge
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala