- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Mreža američkih biolaboratorija ima više od 400 objekata u svetu

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaZnak za biološku opasnost
Znak za biološku opasnost - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Mrežu zatvorenih biolaboratorija SAD širom sveta čini više od 400 objekata, pri čemu se podudaraju mesta na kojima se one nalaze i zone u kojima se javljaju epidemijske opasnosti, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksandar Venediktov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Sva Hitlerova istraživanja u sferi medicine i biološkog oružja pala su u ruke Amerikancima. Danas vidimo da oni ponovo rade protiv celog čovečanstva. Imam u vidu pre svega zatvorene američke biolaboratorije, vojne i civilne, koje se otvaraju širom sveta. Prema našim procenama, ovu mrežu čini više od 400 objekata“, rekao je Venediktov na sastanku s inostranim ambasadorima u Moskvi.
Prema njegovim rečima, postoji niz sumnjivih podudaranja u poređenju dveju mapa – mesta na kojima se nalaze američke zatvorene biolaboratorije i zona u kojima se javljaju nove epidemiološke pretnje.
On je podsetio da, prema Konvenciji Ujedinjenih nacija, ni jedna nacija nema pravo da proizvodi biološko oružje.
„Istovremeno, SAD su od tog vremena uspele da usvoje niz zakonskih akata koji s Vašingtona skidaju svaku odgovornost. Na primer, 'Patriotski akt', usvojen 2001. godine, ukida ograničenja u rukovanju patogenima, ukoliko je takav rad odobrila vlada“, rekao je Venediktov.
Dokument-dokaz je, prema njegovim rečima, i Nacionalna strategija za borbu protiv bioloških pretnji, koju je 2009. godine potvrdio bivši predsednik SAD Barak Obama.
Ta strategija, kako je rekao Venediktov, potvrđuje odustajanje SAD od provera ispunjavanja obaveza predviđenih Konvencijom Ujedinjenih nacija.
„S obzirom na to da su biološki i bakteriološki eksperimenti uvek opasni, Amerikanci više vole da zbog eventualnih curenja patogena strada bilo ko, samo ne žitelji SAD. Zbog toga grade laboratorije za izučavanje i modifikaciju posebno opasnih patogena u zemljama kojih im 'nije žao' i koje su spremne, poput Ukrajine, da potpuno otvore svoj naučno-tehnički kompleks u znak takozvane privrženosti vrednostima NATO-a“, naveo je Venediktov.
Venediktov je, takođe, konstatovao da gotovo celokupna nauka u Ukrajini radi u interesima zapadnih mentora i prema programima koje su odobrile SAD.
„Interesantno je i to što u Ukrjaini nije ostala nijedna velika naučna institucija koja nije dobijala velike sume od Amerikanaca i Evropljana za sprovođenje raznovrsnih istraživanja“, rekao je Venediktov.
Venediktov je rekao i da Amerika i sada aktivno koristi biološke i medicinske radove iz vremena Hitlerove Nemačke protiv suverenih država.
Prema njegovim rečima, SAD su nastojale da ovladaju naučnim potencijalom Trećeg rajha.

„Još na kraju Drugog svetskog rata u Americi je osmišljena operacija ‘Spona’ u skladu s kojom je iz Evrope prebačeno minimum 1.600 naučnika nacista. Tako su u ruke Amerike dospeli svi biološki i medicinski radovi koji se danas aktivno koriste protiv suverenih država“, naveo je Venediktov.

U sredu je u Moskvi organizovan sastanak o biološkim laboratorijama, na kojem učestvuju zamenici sekretara Saveta bezbednosti Rusije i ambasadori iz 96 zemalja.
Biohazard - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Patrušev: SAD rasporedile biolaboratorije po celom svetu i stvarale biološko oružje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala