- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: SAD rasporedile biolaboratorije po celom svetu i stvarale biološko oružje

CC0 / Matt /Flickr / Biohazard
Biohazard - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su po celom svetu, uključujući i Ukrajinu, razvile čitavu mrežu biolaboratorija i faktički stvarale novo biološko oružje u njima, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev na sastanku o bezbednosnim pitanjima na jugu Rusije. Patrušev je dodao da su ovi podaci dobijeni tokom specijalne vojne operacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Glavni ruski bezbednjak je predložio da se, u skladu sa nalozima predsednika Rusije Vladimira Putina, na sastanku razgovara o merama za osiguravanje biološke bezbednosti u regionima Južnog federalnog okruga.
Kako je primetio, ovo pitanje je posebno aktuelno u uslovima kada su Sjedinjene Američke Države rasporedile svoje biološke laboratorije po celom svetu, uključujući i u neposrednoj blizini granica Rusije. Neke od ovih laboratorija nalaze se na teritoriji Ukrajine, konstatovao je on.
„Tokom specijalne vojne operacije dobijeni su podaci da su u ovim laboratorijama vojni naučnici iz Sjedinjenih Američkih Država stvarali viruse, bakterije i toksine, a zapravo – novo biološko oružje“, rekao je Patrušev.
Prema njegovim rečima, aktivna faza stvaranja bioloških laboratorija u Ukrajini pod kontrolom Pentagona počela je 2014. godine – neposredno posle državnog udara koji su izazvale Sjedinjene Američke Države i njeni zapadni saveznici, a čiji je cilj bio stvaranje države neprijateljske prema našoj zemlji.
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Isplivali novi šokantni podaci: Čime su se sve bavile američke biolaboratorije u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala