- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ukrajinski ekstremisti iz „Azovstalja“ se predaju, nema reči o evakuaciji

© Sputnik / Maksim BlinovMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2022
Pratite nas
Pokušaji Kijeva da se predaja ukrajinskih ekstremista iz „Azovstalja“ okarakteriše kao evakuacija je netačna, oni se predaju, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nedvosmisleno je da se vojnici koji su se sklonili na teritoriju ‘Azovstalja’ predaju i polažu oružje. Što se tiče njihove identifikacije, pitanje bi trebalo uputiti Ministarstvu odbrane Rusije“, naveo je on.

Peskov je optužbe Kijeva da ruski vojnici vrše zločine tokom specijalne vojne operacije nazvao nedopustivim i naveo da su mnogi slučajevi o kojima govori Kijev lažni i iscenirani.

„Gađanje takvim terminima se smatra nezamislivim i nedopustivim. Mnogi slučajevi o kojima govori Kijev su očigledno lažni. Najviše nas frapiraju iscenirani slučajevi za koje su naši stručnjaci argumentovano dokazali da su lažni, pa se prema njima tako i odnosimo“, naglasio je portparol Kremlja.

Kijev ne želi da nastavi pregovore

On je naveo da nema napretka u pregovorima Rusije i Ukrajine i dodao da Moskva konstatuje potpuno odsustvo želje kod Kijeva da se nastavi proces.
„Ne mislim da su to povezani procesi. Pregovori se ne nastavljaju i konstatujemo da ukrajinski pregovarači nemaju želju da se proces nastavi“, rekao je Peskov komentarišući povezanost kapitulacije svih ukrajinskih vojnika na teritoriji „Azovstalja“ i pregovora.
Ranije je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov naveo da se od 16. maja iz „Azovstalja" predalo 959 ukrajinskih vojnika, od čega je 80 ranjenih. Pedeset jedna osoba je primljena u bolnicu Novoazovsk u Donjeckoj Narodnoj Republici.
Azov - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
RUSIJA
Šta su sve „Azovci“ radili u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala