- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska dobila nove tenkove T-90M „Proriv“ /video/

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaTenkovi T-90 "Proriv"
Tenkovi T-90 Proriv  - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
U kompaniji „Uralvagonzavod“, koja je deo državne korporacije „Rosteh“, održana je svečana ceremonija predaje tenkova T-90M „Proriv“ ruskoj vojsci.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uralvagonzavod“ isporučuje vojsci nove i modernizovane tenkove do nivoa T-90M ‘Proriv’. Priprema i razvoj serijske proizvodnje oklopnih vozila su u potpunosti završeni i dobijeni su pozitivni rezultati kvalifikacionih testova“, rekli su u pres službi kompanije.
Tenk T-90M je najsavršenija mašina iz porodiceT-90 i najsposobnija za akcije u uslovima savremenih sukoba. Kako su naveli u pres službi kompanije, tokom radova je zamenjena topovska kula, modernizovan je pogonski sistem, motor i šasija.
Tenk je superiorniji od svog prethodnika tenka T-90, sačuvana je pouzdanost i minimalan broj tehničkih održavanja.
Ranije je saopšteno da će tokom 2022. godine kopnena vojska Oružanih snaga Rusije dobiti više od 400 jedinica oklopne tehnike. U Ministarstvu odbrane Rusije su naveli da će kompanije odbrambeno-industrijskog kompleksa vojske predati vojsci modernizovane oklopne tehnike.
T-90 je osnovni ruski borbeni tenk koji je proizveden u Uralvagonzavodu“ početkom 1990-ih godina. U periodu od 2001. do 2010. godine je bio najprodavaniji tenk na svetu.
Tenk T-72B3 u konvoju vojne tehnike na granici sa Ukrajinom u Armjansku - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
RUSIJA
Ruski T-72BZ uništava ukrajinske položaje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala