- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin čestitao preuzimanje dužnosti novom predsedniku UAE

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa učesnicima akcije „Jelka želja“ - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa novim predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom i čestitao mu preuzimanje dužnosti vladara emirata Abu Dabija i predsednika UAE, saopštila je pres-služba Kremlja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Pored prethodno poslatog telegrama, Putin je još jednom lično izjavio saučešće povodom smrti njegovog prethodnika, predsednika Kalife bin Zajeda al Nahjana“, precizira se u saopštenju.

U Kremlju dodaju da su lideri tokom razgovora sa zadovoljstvom konstatovali postignuti nivo strateškog partnerstva dve zemlje i izrazili želju za daljim progresivnim razvojem prijateljskih rusko-emiratskih odnosa.

Posebna pažnja posvećena je pitanjima saradnje u trgovinskoj, ekonomskoj i investicionoj sferi“, navodi se u saopštenju pres-službe i dodaje da su se Putin i Al- Nahjan izjasnili za nastavak koordinacije o aktuelnim temama međunarodnog dnevnog reda i dogovorili da održavaju kontakte na različitim nivoima.
Ranije je vladar Abu Dabija, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, izabran za novog predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).
Dosadašnji predsednik UAE Halifa bin Zajed al Nahjan, koji je na vlast došao 2004. godine, preminuo je 13. maja u 75. godini, posle čega je u zemlji proglašena trodnevna žalost.
Mohamed bin Zajed Al Nahjan - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2022
SVET
Izabran novi predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala