- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Posle tri neuspešna pokušaja: Amerika testirala hipersoničnu „strelu“ /video/

CC BY 2.0 / Ronnie Macdonald / Boeing B-52H Stratofortress 4Strateški bombarder Ratnog vazduhoplovstva SAD Boeing B-52H Stratofortress 4
Strateški bombarder Ratnog vazduhoplovstva SAD Boeing B-52H Stratofortress 4 - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Američko vazduhoplovstvo saopštilo je da je uspešno izveden test hipersoničnog oružja koje dostiže brzinu pet puta veću od brzine zvuka, a proizvodi ga „Lokid Martin“. Test tog oružja uspešno je izveden posle tri neuspešna pokušaja, a radi se o trećem hipersoničnom oružju koje su SAD testirale.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Test oružja AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon, poznatog i kao ARRW (izgovara se kao erou, u prevodu strela) uspešno je izveden u subotu iznad Tihog okeana u blizini obale južne Kalifornije, saopštilo je američko vazduhoplovstvo. Prethodna tri testa tog oružja bila su neuspešna, piše „Difens uan“
Brigadni general Hit Kolins, izvršni oficir za razvoj oružja u vazduhoplovstvu SAD, rekao je da se radi o velikom dostignuću za proizvođača, ali i vojsku. On je naglasio da je posvećenost tima uključenog u razvoj i testiranje bila ključna za prevazilaženje problema koji su se ranije dogodili.
Ovaj uspešan test dogodio se usred napora SAD da razviju nekoliko vrsta hipersoničnog oružja i dostignu Kinu i Rusiju koje su već poodmakle u razvoju te vrste naoružanja, navodi „Difens uan“ i dodaje da je Rusija već upotrebila takvo oružje u Ukrajini.
„Nakon odvajanja od aviona B-52, buster ARRW se pokrenuo i sagorevao je koliko smo predvideli, dostignuvši hipersonične brzine pet puta brže od brzine zvuka", navodi se u saopštenju vojske SAD.
Potpukovnik Majkl Džangkvist, komandant 419. eskadrile za testiranja u vazduhu naglasio je da daju sve od sebe kako bi hipersonično oružje što pre postalo operativno.
Pentagon u poslednje vreme pokušava da ubrza razvoj hipersoničnog oružja, a bivši zvaničnici vlade i vojne industrije tvrde da ga usporava stara infrastruktura i poligoni za testiranje, piše „Difens uan“.
Pentagon je ranije saopštio da je uspešno testirao još dva hipersonična oružja, jedno koje takođe proizvodi „Lokid Martin“ i drugo koje prave „Rajteon teknolodžiz“ i „Nortrop Gruman“.
Lovac MiG-31 nosi hipersoničnu raketu kindžal - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
RUSIJA
Ruska vojska prvi put upotrebila „Kindžal“ u Ukrajini
Američki bombarder B-52 - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2021
SVET
Amerika treći put neuspešno testirala hiperzvučnu raketu „Erou“
Nacrt američke hipersonične rakete - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2021
VOJSKA I NAORUŽANJE
Pitanje opstanka: Pentagon traži odgovor na ruske hipersonične rakete
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala