- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šveđanin veruje: Novak želi osvetu, favorit je na Rolan Garosu

© AP Photo / Michel SpinglerMats Vilander
Mats Vilander  - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Dok nije počeo Masters u Rimu glavna tema u belom sportu bio je mladi Karlos Alkaras. Međutim, od trenutka kada je Novak Đoković osvojio titulu u „večnom gradu“ sve je više onih koji veruju da će srpski as biti prvi favorit na Rolan Garosu. Mats Vilander, čuveni švedski teniser, smatra da srpski as želi osvetu posle niza propuštenih turnira.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Od početka godine Novak Đoković poneo je mnogo tereta na leđima zbog odluke da se ne vakciniše. Počelo je deportacijom iz Australije, nastavilo se u Majamiju i Indijan Velsu.
Kada se vratio na teren bilo je jasno da su mu mečevi nedostajali jer je igra bila daleko od one najbolje.
Međutim, vremenom je sve došlo na svoje mesto i stari Đoković stigao je u Rim gde je osvojio šestu titulu.
Ne samo da je došao do 38. Mastersa već je dao jasan znak da je i više nego spreman za Rolan Garos, za koji je pre Novakovog dolaska u Rim glavni favorit bio Karlos Alkaras.
Uspeo je prvi reket sveta preko noći da još jednom očara teniske stručnjake, pa tako i švedskog komentatora Matsa Vilandera.
„Zbog više razloga moram da kažem da je Novak favorit. Kao prvo, Đoković je upravo osvojio Rim i to će mu dati veliko samopouzdanje. Kao drugo, verujem da želi da se osveti posle svega što mu se desilo prethodnih meseci kada nije mogao da igra Australijan open“, uveren je Vilander.
Jedan od razloga zašto Šveđanin veruje da će najbolji teniser sveta stići do novog trofeja u Parizu je i činjenica da na Rolan Garosu uvek igra odlično.
„Uz sve to, Đoković je branilac trofeja i ovde je igrao sjajno prošle godine“, smatra Vilander.
Nakon što ga je Karlos Alkaras savladao u Madridu Novak nije delovao razočarano već više zadovoljno što je dokazao i sebi i drugima da i dalje može da igra duge mečeve.
„Pokazao je da može da igra duge mečeve u Madridu, nakon što je u Monte Karlu bio umoran. Sada je dosta bolji i što se mene tiče prvi je favorit na Rolan Garosu“, veruje Vilander.
Rolan Garos počinje 23. maja.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
Đoković u metu: Nadal je moj najveći rival!
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
SPORT
Rus spreman da se suoči sa „najvećim neprijateljem“
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SPORT
Bosanka savladala Grend slem šampionku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala