- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus spreman da se suoči sa „najvećim neprijateljem“

© AP Photo / Wilfredo LeeDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2022
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev vratio se treninzima posle duže pauze zbog operacije kile. Svetski broj dva će od 18 časova zaigrati na turniru u Ženevi, a rival će mu biti Rišar Gaske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Izostao je najveći rival Novaka Đokovića u borbi za vrh ATP liste sa Mastersa u Monte Karlu, Madridu i Rimu. Ali će odraditi pripremu u Ženevi, posle čega ga već iduće sedmice očekuje Rolan Garos.
Jasno je da je trenutno Medvedev daleko od top forme, ali svakako raduje činjenica da se konačno vratio treninzima, uskoro i zvaničnim mečevima.
„Utisak mi je kao da se Danil vraća sa odmora, a ne da se vraća iz povrede. Operacija je protekla u redu, bez ikakvih problema i bez šavova. Svakog dana je napredovao i mogao je da radi više stvari nego dan ranije. Poslednje na čemu smo radili i šta smo testirali jeste servis. Četvrte nedelje je mogao da nastavi sa normalnim treningom i počela je ona prava priprema“, izjavio je Žil Servara trener svetskog broja dva.
Poznato je da Medvedev ne voli šljaku i da će ona biti njegov najveći neprijatelj. Ipak, prema informacijama iz njegovog tabora prihvatio je to kao činjenično stanje stvari i sprema je da se takmiči na najvišem nivou posle operacije bruha i povratka u trenažni proces.
Mirniji je ove godine i lakše je raditi sa njim. Svestan je da za povratak na šljaku mora da bude tolerantniji. Opet, tu je i pritisak. Rolan Garos je veliki cilj sam po sebi. Krećemo od Ženeve, a onda nas čeka Pariz“, rekao je Žil.
Otkrio je zatim čovek kojem je poveren rad sa Danilom i koji su ciljevi najboljeg ruskog tenisera u periodu koji nailazi.
„Cilj je da osvojio tri turnira na travi. Ima hiljadu poena koje može da osvoji u Hertogenbošu, Haleu i Majorki“, zaključio je Žil Servara.
Teniska loptica - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SPORT
Bosanka savladala Grend slem šampionku
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SPORT
Nadal ide u Pariz – ali Rolan Garos je pod znakom pitanja!
Novak Đoković i sin Stefan - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2022
SPORT
Novakov sin Stefan osvojio turnir – isti dan kada i Đoković Rim
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala